MSI KATANA 15 B12VGK-087XTR nasıl?

Bana kalırsa attığım cihazın RAM'ini 32GB yapıp alabilirsiniz. Bu devirde 32GB RAM altı almayın. 4070 ile 4060 arasında çok fark yok. VRAM olarak da bir fark yok. 3000 serisinde yaptıkları VRAM hatasını çözmüşler. Yeni nesil ile gelen DLSS Frame Generation özelliği ile aradaki fark çok fark edilmeyecektir zaten.

VRAM hatasını çözmediler 4050 ile 3060 eşit 4060 ile 3070 hemen hemen eşit fakat VRAM aynı. Değiştirdikleri bir şey yok yani.

O cihaz MSI kasasi kullansa da MSI'in kaliteli bir kasasini kullanmiyor. Kalite anlaminda metal malzemeli OMEN cok daha iyi bastan belirteyim. Ek olarak OMEN'in kendi yazilimi olan Gaming HUB bu kategoride ilk uce oynar oldukca iyi bir yazilim destegi var. Ekran farkini da dahil edersek GameGaraj modeli o fiyata alinmaz bence.

OMEN cihaz kullanmadığım için bilmiyorum. Ama kendim de GameGaraj bir cihaz kullanan biri olarak söyleyebilirim ki cihazlar kaliteli. Ama dediğiniz gibi tartışılır. OMEN cihaz da sunduğu özellikler ile iyi duruyor. Ama arkadaş biraz daha bekleyebilir. Sonuçta RTX 4000 serisi henüz birkaç haftalık. ASUS'un, Gigabyte'ın iyi cihazları var.

Asus'un G16 modeli bu yil gayet iyi ama onun da ekrani OMEN kadar iyi degil yine. 250nit standart bir FHD IPS panel var. 16:10 olmasi disinda bir artisi yok. 4060'li ROG G16 40K civarinda olsa yine muhtemelen OMEN 17 almak daha iyi olur.

@Görkem Say Biraz daha baktım da gerçekten sunduğu özellikler çok iyi HP'de. Acaba 105W ve 115W 4060 arasındaki güç farkı ne kadar?

Aslında masaüstü bilgisayarımı hala satamadım. Fiyatların artması endişesi ile şu ara almak istedim. Asus gigabyte vs çıktığında fiyatlar artmamış olursa belki de beklemek daha doğru olacak.

Tabi fiyatların ne durumda olacağı mechul

@Dahsink gerçekten bir şey söylemek zor. HP ürün 32GB ile gerçekten iyi olur. Bu fiyatta bu özelliklerin üstüne çıkabileceğini pek düşünmüyorum açıkçası ben de.

Bir onceki sayfada bir tablo paylastim hocam oradan az cok tahmin edilebiliyor. 40 serisinde o kadar da fark yok 30 serisine kiyasla.
Şimdi inceledim hocam. FPS olarak da 3A oyunlarda en fazla 5 FPS fark yaratır gibi duruyor. Ama DLSS 3 ile fark olacağını sanmıyorum. Benim de bir ihtimal 4060 cihaz alma ihtimalim var. HP ilk sıramda olacak gibi. Direkt satın alırken 32GB yapma şansı varsa çok daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…