Bütçe
60000-70000
Hp ve Acer gibi firmalar hazır şablon kullanmıyor kendileri tasarlayıp o üreticiye gidiyor. Msi clevo ile çalışıyor diye clevo cihaz mi aldıralım millete mesela

Apple ve excalibur hmm ikiside quanta hmm.
 
Hp ve Acer gibi firmalar hazır şablon kullanmıyor kendileri tasarlayıp o üreticiye gidiyor. Msi clevo ile çalışıyor diye clevo cihaz mi aldilarim millete mesela
Hazır şablon kullandığını iddia eden mi oldu ben mi göremiyorum? Birlikte çalışıldığını ima etmek istedim. Şu anki Tongfang kasalar önceki nesillere göre gayet iyi. Kusura bakmayın ama 5060 8945HX ikilisi varken gidipte HP Omen 17 4070 8845HS öneremem (FPS oyunlarında rakiplerine göre çuvallayan bir işlemci 8845HS), anca marka takıntılısı birine öneririm o kadar. Alınabilir düzeyde olan Clevo kasaların çoğunun fiyatı şişirilmiş biçimde giriliyor (Monster gibi) fiyatları ve kasaları güzel olursa öneririm elbette.
 
Global forumlarda tongfang ve uzun ömürlülük kelimelerini yan yana görseler alay konusu ederler adamı ama burada sponsorluk varmış gibi her öneri konusuna spamlanıyor maalesef. Barebone cihaz ucuzsa tercih edilir.
Benim gördüğüm genelde böyle bu ürünleri 1-2 yıl özenle kullanmış ve genel olarak bir sorunla karşılaşmayınca önerenler oluyor. Konu sahibi 4-5 yıl götürsün istiyor, bana kalırsa game garaj gibi bir marka hayatta yapamaz bunu. Yapsa da mutlaka 4-5 yıl içinde sinir edici bir sorunlar çıkarır. Lenovo zaten özellikle ThinkPad serisi ile (maşallahı var serinin bu arada ) uzun ömürlü laptop yapma konusunda kendini oldukça ispatladı. Sırf ThinkPad'ler uzun ömürlü diye böyle genelleme yapmak yanlış olur ama araştırırsanız zaten güncel ürünlerde de bir sıkıntı yaşayan yok ve herkes uzun ömürlü olduğunu kabul ediyor. Bana kalırsa 5 yıl gibi bir süre için ya ROG yada Lenovo. Çok öyle aman aman bir şey çıkmadığı sürece ben olsam bu ikisinden şaşmazdım.
Söz konusu 5 yıl idare edecek sağlam bir cihaz yapmaya gelince ben şahsen Tongfang'den kasa isteyen global bir marka görmedim, yalan yok. Bir de ek olarak dediğim kusurlu çalışma mevzusu da evet, driverlar da bu konuda kritik rol oynuyor ama o cihaz için kullanılan donanım modülünün genel olarak kalitesi de önemli. Mesela touchpad üzerinde sensorlerden bazıları bozulur falan insanı sinir eder yani. Onun dışında ekran da ısınan bir bileşen biliyorsunuz. Orada alüminyum ve magnezyum alaşımı hızlı ısınan bir madde kullanmak ne kadar sağlıklı tartışılır. Isıdan dolayı pikseller yanabilir. En kötü ihtimalle ise ekranın maksimum parlaklığı git gide düşebilir. Eğer zaten şu 2-3 yıl içinde değiştirilecek olsa attığınız game garaj laptoplar iyi bir fikir olabilirdi ama 5 yıl gibi bir süre için mümkün olduğu kadar en kalitelisini almak lazım, bu konuda tolerans göstermek iyi bir fikir değil bence. Hatta eğer çok öyle yüksek grafikli oyunlar oynanmayacaksa güzel multitasking yapabilen sağlam bir işlemci ile RTX 4060'a kadar inerek ROG serisi alternatifler bile düşünülebilir diye düşünüyorum şahsen.
 
Omen 17 dediğiniz cihazlarda aman aman bir kalitede değil haberiniz olsun. 2025'in başına kadar kendi tanıdığım dahil touchpad şikayetleri havada uçuşuyordu, yazılım güncellemesi mi ne yaptılarsa artık anca düzeltebilmişler. O kasalarda esneme gibi durumlarda gerçekleşebiliyor, Slayer R9T benim gözümde daha iyi şu an o 17 inç kasalara göre.
 
İfadeler: LWC
Farklı bir bakış açısı. Ben hala ucuza iş yapmak için sadece control centera logo koyan firmalara iyi bakamıyorum maalesef. Ne zaman cidden üzerine düşüp adam akıllı cihaz yaptırırlar steelseries,hyperx gibi firmalar ile anlaşıp güzel klavye koyarlar o vakit tercih edilebilir bu haliyle bildiğimiz çıplak fabrika çıkışı cihazlar satmanın ötesinde değiller. Ayrıca zamanında tongfang kasa Monsterlardaki anakart yanma sorunlarını hatirliyor olmalısınız.

Driver sorunları vardı çözduler hepsini diye biliyorum.
 
O dediğiniz firmalar ile anlaşmak çok pahalıya patlar bu tür markalar için, kim bilebilir belki ROG ile aynı fiyatta olurlar. Global firmalar üzerine düştüde noldu? HP Omen 16 WF0 ve Victus 16 hall sensör sorunu, Lenovo LOQ anakart sorunu vesaire vesaire. O sorunlar her firmada gerçekleşebilir hele ki bu bütçedeyse. O Monster kasalarda kullanılan Tongfang kasaların çoğu eski, Tongfang yeni X serisinde gayet iyi işler çıkardı. Benim için donanım pek önemli değil daha çok marka ve kaliteye bakıyorum diyen biriyse konu sahibi Legion 5 13650HX 5060 elbette düşünebilir, onun dışındaki o global markaların çoğu ürünü aman aman bir kalitede değil (TUF ve Omen 17 gibi.) Konu sahibi MSI Katana'yı isminden dolayı düşünmüş sanırım, MSI Katana kullanan biri olarak söylüyorum Slayer bu giriş seviye Katana cihazları tokatlar.

Driver sorunları vardı çözduler hepsini diye biliyorum.
2-3 ay önce yine bu tür konu atmıştı birisi, umarım her cihazda çözülmüştür bu yazılımsal sorunlar. Esneme olayı hala var ama.
 
Esneme kendi elimle deneme fırsatı bulduğumdada fark ettim ama çok rahatsız etmemişti beni.
 
Kullanılan sensörleri biliyor muyuzda bozulur diye ihtimal veriyoruz hemen? Çünkü ben bilmiyorum. Slayer R9T model hakkındada bir bilgi yok, TUF 14650HX 5060 model hakkında adam akıllı detaylamasına girilmiş bir inceleme bile yok. Biliyorsanız touchpad sensörlerini paylaşın lütfen. Attığınız TUF cihazda metal kapak ile geliyor haberiniz olsun, ekran ısınan bileşen ise ikisi içinde geçerli.


Slayer R9T cihaz büyük ihtimallen BOE panel ile geliyor, bu kasanın benzer versiyonunu kullanan Chiwu markasının panel bilgileri:


Slayer R9T cihazında panel bilgileri uyuşuyor. BOE zaten çok büyük bir panel üreticisi, yukarıda attığım TUF modelin panelide BOE üretimli. Hiçte kalitesiz olup sorunlar yaşayacağını düşünmüyorum. En kalitelisini önermek diyip TUF önermekte abes kaçıyor biraz. Yazılım gibi alanlara hiç girmeyin Armoury Crate kadar rezalet bir kontrol merkezi görmedim. Acer Nitro, HP Victus, ASUS ROG ve MSI Katana cihazları aktif olarak kullanan ben söylüyorum sana bunu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…