MSI Katana 17 HX i7 vs i9

MechEn_07

Decapat
Daha fazla  
MSI NB Katana 17 HX B14WFK-216xtr i7-14650HX 32 GB DDR5 RTX 5060 GDDR7 8 GB 1TB SSD 17.3 QHD 240Hz DOS 2100$ + KDV.

Öncelikle KDV ödemeyeceğim, 2100'den düşünün. Mühendislik okuyacağım, daha başlamadım. Makine mühendisliği muhtemelen. Birkaç oyun var, hafif sadece, Ark biraz ağır oynayacağım. 4K yüksek FPS drone videoları çekip render yapıyorum, onun için de kullanacağım. Monster gibi bir süre sonra havaalanı gibi ses çıkmaz değil mi bundan? Kaç yıl götürür beni, bilen varsa soğutması falan iyi midir? Bir de i9 14900HX olan modeli var, 2350$ fiyatı yani yaklaşık 10 bin ₺. Sizce bu fark verilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle değmez. Hangi ülkeden almayı düşünüyorsunuz? MSI Vector 5070 Ti cihazlar 2000 dolardan başlıyor, tamamen kazık.

Eğer ABD alma şansınız varsa kalite ve fiyat olarak rakipsiz Legion var. Kupon ile 2050$ ilk alışverişte 100$ daha düşüyor fiyat. 1950-2000$ rakipsiz ürün.
Muhteşem OLED paneli. %100 dCi-p3. OLED bir panelde 1000NIT gibi çılgınca parlaklık seviyesi. (HDR modda!) (sdr 500-550nit) batarya da bile sdr 500nit üzerinde. Yapacağınız işe en uygun ürün türü OLED olacaktır. Hem son nesil CPU+GPU hem de rakipsiz kalite. OLED konusunda korkmayın (yanma vs) 3'5 yıldır kendim her gün en az 8 saat bilgisayarımı kullanıyorum. Ne nit düştü ne de yanma sorunu yaşadım. Bu ürün Pro 5 bile olsa (7-9 daha kaliteli) dengi MSI Stealth'ya da Raider olur. Katana o çılgın fiyata almaya asla değmez. Bulabilirsiniz MSI Stealth 16 AI (Mercedes AMG) 4000 serisi OLED'ya da Stealth 18(miniled/oled) tercih edebilirsiniz.
Kolay şekilde inceleme bulabilirsiniz. En güvenilir birkaç kaynak paylaşayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kesinlikle değmez. Hangi ülkeden almayı düşünüyorsunuz? MSI Vector 5070 Ti cihazlar 2000 dolardan başlıyor, tamamen kazık.

Hoşbulduk hocam. Geçen yıl olabildiğince aktif olmaya çalıştım. Bu kış sürekli DOS saldırısı, 5-6 gün erişilmeyen Technopat sitesi, sürekli bağlantı hataları yüzünden heabı kapattım.
Cumartesi yine hesap açtım pazar günü çifte hesap adı altında yine kapattılar. Şubat ayından beri 5 farklı cihaz, 3 farklı internet sağlayıcı kullanıyorum o halde sürekli yeni hesabı kapatıyorlar. Bugün sadece konuya mükemmel uyumlu olduğunu bildiğim ürünü paylaşmak için geldim. Yarın tekrar kapatırlarsa artık asla Technopat üyeliği açmayacağım.
Bu arada konunun yeri değil ama kaynak olarak yararlanabilirsiniz. Yere göğe sığdıramadıkları XMG, Eluktronics, medion, dolaylı olarak GameGaraj. Aynı fabrika ürünü Çin mallarının kaynağı, arayüzü, BIOS vs.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-07-15-06-44-08-497_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-07-15-06-44-08-497_com.android.chrome.jpg
    56,2 KB · Görüntüleme: 12
Hoşbulduk hocam. Geçen yıl olabildiğince aktif olmaya çalıştım. Bu kış sürekli DOS saldırısı, 5-6 gün erişilmeyen Technopat sitesi, sürekli bağlantı hataları yüzünden heabı kapattım.
Cumartesi yine hesap açtım pazar günü çifte hesap adı altında yine kapattılar. Şubat ayından beri 5 farklı cihaz, 3 farklı internet sağlayıcı kullanıyorum o halde sürekli yeni hesabı kapatıyorlar. Bugün sadece konuya mükemmel uyumlu olduğunu bildiğim ürünü paylaşmak için geldim. Yarın tekrar kapatırlarsa artık asla Technopat üyeliği açmayacağım.
Bu arada konunun yeri değil ama kaynak olarak yararlanabilirsiniz. Yere göğe sığdıramadıkları XMG, Eluktronics, medion, dolaylı olarak GameGaraj. Aynı fabrika ürünü Çin mallarının kaynağı, arayüzü, BIOS vs.
Geçmiş olsun hocam. Umarım bu kez kapatılmaz, şahsen bu forumun size ihtiyacı var. Ben zaten o markaların hepsinin Tongfang, Clevo gibi barebone kasa üreticilerinden yararlandığını biliyorum. Anakartlarıda bu üreticilere ait, çoğu aynı BIOS'u kullanıyor. En azından yazılımsal güncelleme alıyorlarmış o kasalar, o konuda fena değiller. F/P olmasa (en azından Türkiye'de) önereceğimiz bir marka değil GameGaraj zaten. Tekrardan dönmenize sevindim 🙂

Son düzenleme:
Katana alma, rezil bir kasa. Hem kalitesi hem sogutmasi berbat.
Internette baya baktım ama seri standartlarına göre dediğiniz kadar gömülmüyor hocam tecrübeniz var mıdır çevrenizde sorun yaşayan falan

Akrabam teknoloji markası işletiyor kendisi buldu bende ayrıyaten bakıyorum ama bu donanımda ve bu boyutta (panel özellikleri olarakta) piyasaya göre çok yüksek değil sanki. Birde hepsiburada gibi sitelerde uygun düşüyor önüme akrabama iletince satıcıdan kaynaklı satıcı kaparsa kendini sıkıntı yaşarsın serviste direkt markanın servisine değil kendi servisine gönderiyorlar diyordu eğer link varsa yollar mısınız

Internette baya baktım ama seri standartlarına göre dediğiniz kadar gömülmüyor hocam tecrübeniz var mıdır çevrenizde sorun yaşayan falan
Kendim MSI Katana 15 4070 13620H kullanıyorum. GPU 85-86 derecelerde dolaşıyor, CPU ise 95 dereceye kadar geliyor. Termal macunlar yenilendikten sonra günden güne etkisini azaltıyor sürekli. İki fanı var, biri zaten küçücük kontrol merkezinden bile adam akıllı kontrol edilemiyor, cihaz tek fanla çalışıyor gibi. O iç yapı rezalet.

Eğer ABD alma şansınız varsa kalite ve fiyat olarak rakipsiz Legion var. Kupon ile 2050$ ilk alışverişte 100$ daha düşüyor fiyat. 1950-2000$ rakipsiz ürün.
Muhteşem OLED paneli. %100 dCi-p3. OLED bir panelde 1000NIT gibi çılgınca parlaklık seviyesi. (HDR modda!) (sdr 500-550nit) batarya da bile sdr 500nit üzerinde. Yapacağınız işe en uygun ürün türü OLED olacaktır. Hem son nesil CPU+GPU hem de rakipsiz kalite. OLED konusunda korkmayın (yanma vs) 3'5 yıldır kendim her gün en az 8 saat bilgisayarımı kullanıyorum. Ne nit düştü ne de yanma sorunu yaşadım. Bu ürün Pro 5 bile olsa (7-9 daha kaliteli) dengi MSI Stealth'ya da Raider olur. Katana o çılgın fiyata almaya asla değmez. Bulabilirsiniz MSI Stealth 16 AI (Mercedes AMG) 4000 serisi OLED'ya da Stealth 18(miniled/oled) tercih edebilirsiniz.
Kolay şekilde inceleme bulabilirsiniz. En güvenilir birkaç kaynak paylaşayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam haklısınız ama bu boyutta laptop olunca fiyatlar yükseliyor bu laptopun fiyatı muhtemelen ondan dolayı şişik ama yinede teşekkür ederim vergisi falan varsa getirirken inceleyeyim

Kendim MSI Katana 15 4070 13620H kullanıyorum. GPU 85-86 derecelerde dolaşıyor, CPU ise 95 dereceye kadar geliyor. Termal macunlar yenilendikten sonra günden güne etkisini azaltıyor sürekli. İki fanı var, biri zaten küçücük kontrol merkezinden bile adam akıllı kontrol edilemiyor, cihaz tek fanla çalışıyor gibi. O iç yapı rezalet.
Hocam bunda 5060 varya birde boyutu 17.3" bunlar soğutma performansına olumlu yansır mı yani sizin laptopa göre daha avantajlı olmaz mı soğutma da bu özellikler. Teşekkür ederim biraz daha araştırayım ben bunu

Hocam bunda 5060 var ya bir de boyutu 17.3" bunlar soğutma performansına olumlu yansır mı yani sizin laptopa göre daha avantajlı olmaz mı soğutma da bu özellikler. Teşekkür ederim biraz daha araştırayım ben bunu.

18' olsa bile Katana için faydasız. Hele yurt dışından ürün satın alma şansınız var. MSI için en azından Pulse/Crosshair satın almaya bakın. Yukarıdaki Legion hala aynı fiyata satılıyor. Her yönden Katana'ya ağır basar.

18' olsa bile Katana için faydasız. Hele yurt dışından ürün satın alma şansınız var. MSI için en azından Pulse/Crosshair satın almaya bakın. Yukarıdaki Legion hala aynı fiyata satılıyor. Her yönden Katana'ya ağır basar.
Anladım hocam, birde bu seri yeni seri galiba sizce geliştirme yapılmış mıdır? Çünkü daha adam akıllı inceleme videosu bile yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı