MSI Katana A17 satıp masaüstü bilgisayar almak mantıklı mı?

Urazkul

Picopat
Daha fazla  
Bilgisayar bu;

Sadece mouse ve kulaklık var başka bir çevre ekipmanı yok koltuk dahil. Ben kasa toplasam tüm yayıncı ekipmanları (oyuncu koltuğu dahil) alabilir miyim? Bu laptopu satıp bu parayı çıkarabilir miyim? Böyle bir hareket mantıklı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayni donanimlarla kasa toplayip ustune yayinci ekipman seti cekebileceginizi sanmiyorum ama bu laptopu satip da kasa toplarsaniz bence cok daha iyi performans veren bir kasa toplamaniz mumkun. Yayinci ekipmanlari icin butceye biraz daha ekleme yapmaniz lazim.

Laptopu kaça satarım? Üstüne ne kadar ekleme yapmam lazım?

Laptopu kaça satarım? Üstüne ne kadar ekleme yapmam lazım?
Hocam nerden aldınız? KFG duruyor mu? Ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Bunlara göre bir fiyat belirlemeniz lazım. Ayrıca sarı siteye pembe siteye girip millet muadillerine ya da direk sizin laptopa ne kadar fiyat biçmiş diye bakıp ona göre bir şey düşünebilirsiniz. Yalnız sadece laptop parasıyla tüm setup'ı kuramazsınız. Kasayı, iyi fiyata sattıysanız belki bir de monitörü alırsınız. Kalanını cepten vermeniz gerekir.

@Komates Fatura garanti duruyor 1 yılı var daha. Öyle zor kullanılmadı tüm gün oyun oynayan biri değilim laptop kozmetik olarak yenisiyle aynı çizik yok. Harici klavye mouse kullanıyorum. Bana bir fiyat çıkarsan? Mesela görüyorum 40K ya 5070'li kasalar var. Monitör olarak şuan elimdekiyle bir müddet idare etsem üstüne harici klavye, koltuk ve kamera alınması lazım sadece bu üçü. Alınabilir mi?

Hocam 2. el piyasası 55-60k civarı. Pazarlıkla falan 55k ya satabilirsiniz belki. Yalnız 40k civarında 5070 bulamazsınız en az 47 ye gördüm. Malesef sırf laptopun parasıyla hem o setup hem de güzel bi kasa bulamazsınız.

40K ya 5060ti li kasalar var o da olur. Kalan 15 ile koltuk, klavye ve kamera alınamaz mı? Koltuğu 2.El bulduk diyelim güzel bir kamera ve klavyeye yeter mi bütçe?

40K ya 5060ti li kasalar var o da olur. Kalan 15 ile koltuk, klavye ve kamera alınamaz mı? Koltuğu 2.El bulduk diyelim güzel bir kamera ve klavyeye yeter mi bütçe?
Koltuk olarak gaming yerine ortopedik bir sey alirsaniz cok daha rahat ederseniz. Bile bile mi yapiyorlar anlamiyorum adeta "senin su totonu dumduz edeyim de uzun sure PC basinda oturama, sagligina da dahav yararli" diyorlar adeta. Yani demek istedigim gaming koltuklar diger ortopedik koltuklara oranla cok daha sert ve rahatsiz edici. 3k ila 15k arasi degisiyormus 0 el fiyatlari Turkiye'de. Hadi 8k harcadiniz diyelim, geriye kaldi 7k. Klavye olarak TKL bir sey secerseniz daha kompakt ve ucuz olur. Ben daha once beyaz setup yaptigimda kullandigim Redragon K617 Fizz diye bir klavye vardi Turkiye'de fiyati 3k civari bir sey galiba. O fiyata daha iyi klavyeler de vardir elbet, ayri bir baslikla "3k butceye klavye onerisi" gibi konu acarsaniz F/P orani daha iyi klavyeleri bilenler varsa hemen gelir size tavsiyede bulunur. Kamera olarak da Turkiye piyasasini cok anlamiyorum ama burada Japonya'da gecen Amazon'da Anker'in bir webcamini gormustum F/P olarak mukemmeldi. Cozunurluk detayini tam olarak hatirlamiyorum ama soyle bir goz gezdirince yayincilar icin mukemmel bir butce dostu secim demistim icimden.

Japonya'da oldugum icin kesin bir link vererek oneri yapamam ama genel olarak verebilecegim tavsiyeler varsa onlar da kisaca su sekilde:
  • Eger numpad sizin icin onemli degilse TKL klavyelere yonelmek butcenize cok daha rahat gelir. %65 veya %60 klavyeler cok ideal bence.
  • Koltuk olarak gaming yerine ortopedik ofis koltugu tercih ederseniz cok daha komforlu olur.
  • Kamera olarak illa ki bir sey almak zorunda degilsiniz, Iriun Webcam veya Reincubate'in Camo uygulamasi ile telefonunuzu harika bir webcame donusturebilirsiniz, ben dahi halen daha oyle yapiyorum. Daha sonra para biriktirip ayri bir kamera alirsiniz.

@sheanous Koltuk konusunda haklısın ben mobil olduğu için oyuncu koltuğu dedim ofis koltukları oyuncu koltuklarından çok daha rahat. Evdeki kolduk bile daha rahat ama bana daha çok mobil koltuk yükselen alçalan sağa sola dönen arkaya yatan kol koyma yerleri geniş ve düz v.s lazım sadece konfor düşünsem dediğin gibi normal koltuklar hem daha ucuz hem daha rahat. Lakin koltuğu sonradan da halledebilirim bu laptopu satıp kasayı aldıktan sonra klavye (TKL olmayan) ve işimi görebilen bir kamera çok da dandik olmayan. Alınabilir mi? Klavye olarak Asus'un Scope klavyeleri çok hoşuma gidiyor kamera mevzusuna hiç hakim değilim bana 1080p 60FPS verebilecek sistemle stabil çalışan en ucuzu hangisiyse o olabilir. Eğer link atabilen olursa kasa + klavye + kamera üçlüsüne laptopu satacağım.

15k butce ile koltuk + TKL olmayan full size bir klavye alinabilir bence. Ama kameraya fazla butce kalmaz. Ayrica 1080p 60 FPS olmasi da yeterli degil, kameranin MP degeri onemli. 2MP 1080p 60 FPS kamera olursa goruntu 1080p olsa dahi net gozukmeyebilir. Ben sahsen webcam olarak Reincubate Camo uygulamasini kullanarak telefonumun kamerasini kullaniyorum. Hem uygulama icinde de bir cok filtre ayari oldugu icin gercekten asiri kullanisli. Webcam almayi simdilik vazgecip telefonunuzu kullanmak daha pratik gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…