beetlejuice16
Hectopat
Daha fazla
Merhaba,
Elimde MSI Cyborg 15 A13VF-893XTR-TB71362H16gxxdxx model laptop var. Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve son zamanlarda işlemcisi normalden daha fazla ısınmaya başladı. Bu yüzden termal macununu değiştirmeyi düşünüyorum ama laptop konusunda ilk deneyimim olacak.
Daha önce masaüstü bilgisayarım vardı, onu kendim açıp baştan aşağı söküp takabiliyordum. Yani donanıma yabancı değilim ama laptop açma konusunda tecrübem yok.
Laptop teknik özellikleri:
Aklımdaki sorular:
Bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Teşekkürler.
Elimde MSI Cyborg 15 A13VF-893XTR-TB71362H16gxxdxx model laptop var. Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve son zamanlarda işlemcisi normalden daha fazla ısınmaya başladı. Bu yüzden termal macununu değiştirmeyi düşünüyorum ama laptop konusunda ilk deneyimim olacak.
Daha önce masaüstü bilgisayarım vardı, onu kendim açıp baştan aşağı söküp takabiliyordum. Yani donanıma yabancı değilim ama laptop açma konusunda tecrübem yok.
Laptop teknik özellikleri:
- İşlemci (CPU): Intel Core i7-13620H
- Ekran kartı (GPU): NVIDIA GeForce RTX 4060 laptop GPU (8 GB GDDR6)
- RAM: 16 GB DDR5 4800 MHz.
- Depolama: 500GB NVMe SSD.
- Ekran: 15.6″ Full HD (1920×1080), 144 Hz IPS panel.
- Batarya: 53.5 wh, 3 hücreli li-polymer
- Soğutma: Çift fan + ısı borusu (cooler Boost)
Aklımdaki sorular:
- Bu laptopun termal macununu kendim değiştirebilir miyim?
- Hangi termal macunu almalıyım? (Arctic MX-4 / MX-6, Thermal Grizzly Kryonaut, Noctua NT-H1 / H2 vs.)
- Değişim sırasında dikkat etmem gereken özel bir nokta var mı? (fan kabloları, vida sırası, baskı eşitliği, temizleme yöntemi vb.)
Bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Teşekkürler.