Öncelikler merhabalar. MSI GT72 VR 7RE laptopumda AC Origins oynarken FPS'de ani takılmalar alıyorum. MSI Afterburner ile test yaptığımda ekran kartı kullanımı yüzde 80-97 civarında gezerken işlemi yüzde 90 ile 99 arasında. Ancak takılma aldığım anda ekran kartı kullanımı %20'lere kadar iniyor ve işlemci frekansları 802 MHz'e düşüyor. ThrottleStop programı ile test edip log kayıtlarına baktığımda 0.9 ile 1.1 Volt gibi bir değerde gezerken takılma aldığım anda 0.6V'a iniyor. GPU ve CPU sıcaklıkları en fazla 88 derecede çalışıyor ve sıcaklık 60 derecede iken de aynı sorun oluyor. Isınma kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Sizce çözümü nedir? Şimdiden teşekkürler.
Sistem özellikleri:
Intel Core i7 7700 HQ
NVIDIA GTX 1070
32 GB DDR4 RAM
256 GB PCI-e SSD
1 TB HDD
Not: Oyun HDD'ye yüklü. BIOS ve bütün sürücüler güncel. Log kaydını ekte bırakıyorum.
Fanlar en yüksekteyken 69 derece çalışıyor işlemci ve o zaman da aynı sorun var ki ayrıca 95 max diye biliyorum ondan sonra kısıyor yani sorun sıcaklıkla ilgili değil diye düşünüyorum. Log kaydının en altlarında dediğim kısmı bulabilirsiniz. Teşekkürler.
Kontrol ettim de her seferinde sıcaklık yüzünden throttle yemiş. Sabit çarpan girin ve undervolt deneyin. 7700HQ'da -150mV'a kadar düşürülebiliyor diye hatırlıyorum.
Kontrol ettim de her seferinde sıcaklık yüzünden throttle yemiş. Sabit çarpan girin ve undervolt deneyin. 7700HQ'da -150mV'a kadar düşürülebiliyor diye hatırlıyorum.
Bunu nasıl yapabilirim? Ayrıca ThrottleStop programında şöyle bir ayar buldum, bunu yapınca sorun çözülmüş gibi duruyor. Ayrıca sıcaklıkla ilgili olmadığını düşünmem ise turbo fandayken sıcaklıklar 75 derece iken de aynı sorun oluyor.
Ben performans olarak bir sorun görmedim ancak bu şekilde kullanmamın bir sakıncası var mıdır?
@Turhan Yaroğlu Set Multiplier seçeneğini tikle ve çarpanı 34 yap. Ardından FIVR kısmına girip çekirdek voltaj kontrolünü aç ve voltaj düşür (-100 veya -150 ile başlayabilirsin). Sağ alttan voltaj ayarlarını uygula seçeneğine tıkla ve uygula. Power Saver modunu açarsan işlemcin kullanılmadığı zamanlarda 800 MHz'e kadar düşer. Güç tüketimi de azalır. Eksisi bildiğim kadarıyla yok. FIVR ayarlarını yaptıktan sonra ekran görüntüsü atmanı öneririm.