Çözüldü MSI laptop performans ayarları nasıl olmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fatih_42

Kilopat
Daha fazla  
MSI Katana 15 B13VGK modelini kullanıyorum. Laptopu alalı 1,5 ay oldu. MSI Center uygulamasını çok fazla kurcalamadım ama güncelleştirmelerini yaptım. Genelde oyunlar için kullanıyorum. Her laptopta olduğu gibi bu laptopta ısınıyor. Genelde 85-90 derece bazen 92-93 derece, ekran kartı sıcaklığı 75-82 derece arası değerler alıyorum. Boşta iken fanlar çalışmayı durduruyor oldukça sessiz oluyor o yönden iyi. 2 tane fotoğraf yükledim birkaç sorum olacak.

Normalde MSHybrid grafik modunu kullanıyorum ilk açtığımda da bu şekildeydi. Bu modu ayrık grafik moduna aldığım zaman performans artışı sağlıyor diye okudum. Bu moda alsam herhangi bir zararı var mıdır? Ciddi performans artışı veriyormuş herhalde çok fazla bilmiyorum açıkçası.

Laptopu MSI'ın önerdiği dengeli modda kullanıyorum. Bu modu uç performansa alıp Cooler bosst modunu aktif edersem ne olur? Sıcaklığı ciddi anlamda düşürdüğünü okudum ne kadar doğru bilmiyorum. Fakat uzun kullanımda fanlara zarar verebileceğini de okudum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-10 140220.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-10 140220.png
    139,1 KB · Görüntüleme: 183
  • Ekran görüntüsü 2024-12-10 140306.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-10 140306.png
    48,8 KB · Görüntüleme: 150
Çözüm
Ayrık grafik modu iGPU'yu kapatır, CPU temelli Valorant ve CS gibi oyunlarda güzel performans katar. Uç performansı modunun bir zararı yok, neden koysunlar yoksa oraya? Oyunda maksimumu neyse çalışsın. O kadar hassas ve kendine zarar veren bir şey değil laptoplar. O kadar mühendis boşuna mı çalışacak? Kim yayıyor bu bilgileri anlamak güç.
Ayrık grafik modu iGPU'yu kapatır, CPU temelli Valorant ve CS gibi oyunlarda güzel performans katar. Uç performansı modunun bir zararı yok, neden koysunlar yoksa oraya? Oyunda maksimumu neyse çalışsın. O kadar hassas ve kendine zarar veren bir şey değil laptoplar. O kadar mühendis boşuna mı çalışacak? Kim yayıyor bu bilgileri anlamak güç.

Çözüm
Ayrık grafik modu IGPU'yu kapatır, CPU temelli Valorant ve CS gibi oyunlarda güzel performans katar. Uç performansı modunun bir zararı yok, neden koysunlar yoksa oraya? Oyunda maksimumu neyse çalışsın. O kadar hassas ve kendine zarar veren bir şey değil laptoplar. O kadar mühendis boşuna mı çalışacak? Kim yayıyor bu bilgileri anlamak güç.

Cooler Boost modunda fanlar hızlı çalıştığı için fanların ömrü kısalıyor diye okudum ama fazla bilgim de yok.

Cooler Boost modunda fanlar hızlı çalıştığı için fanların ömrü kısalıyor diye okudum ama fazla bilgim de yok.

Dediğim gibi, hızlı çalışması bir dert değil. Bunlar düşünülüp üretiliyor zaten. Takılmayın bu kadar.

Ayrık grafik modunun uzun kullanımda da bir sıkıntısı yok o zaman öyle mi? Laptopu şarjda kullanıyorum bu arada.

Ayrık grafik modu istediğiniz kadar açık kalabilir. Bir zararı yok elbette. Sadece pil de kullanırsanız şarjınız daha çabuk biter o kadar. Oyun oynadığınız zaman prizde kullanmanız gerekli zaten. Artık eski piller yok. Şarj dolunca veya limitlenince güç tamamen adaptörden geliyor, pil ölmüyor. Hatta pil sağlığı için en az şekilde pilde kullanım önerilendir. Pil her dolup boşaldığında yıpranır. Elbette bu sürekli şarjda kullanın demek değil, konforunuzdan eksiltmeyin, hep şarja bağlı olsun diye gezmeyin. Bunların da ömrü var, siz onlar için değil, onlar sizin için var. Hemen zaten bir şey olmaz.

Ayrık grafik modu istediğiniz kadar açık kalabilir. Bir zararı yok elbette. Sadece pil de kullanırsanız şarjınız daha çabuk biter o kadar. Oyun oynadığınız zaman prizde kullanmanız gerekli zaten. Artık eski piller yok. Şarj dolunca veya limitlenince güç tamamen adaptörden geliyor, pil ölmüyor. Hatta pil sağlığı için en az şekilde pilde kullanım önerilendir. Pil her dolup boşaldığında yıpranır. Elbette bu sürekli şarjda kullanın demek değil, konforunuzdan eksiltmeyin, hep şarja bağlı olsun diye gezmeyin. Bunların da ömrü var, siz onlar için değil, onlar sizin için var. Hemen zaten bir şey olmaz.

Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı