MSI M100R kasanın RGB fanları yanmıyor

Herkesgibi

Megapat
Selamlar bundan tam 3 yıl önce aldığım MSI M100R kasamın fanlarının RGB ışıkları, aldıktan yaklaşık 1 sene sonra yanmamaya başladı. Ben de durumun kablo karmaşası, temassızlık veya toz gibi geçici etkenlerden dolayı olduğunu varsayarak kullanmaya devam ettim. Sonrasında kasamı komple temizleyip kablolarını düzenleyip bir daha deneyince RGB ışıklar yine yanmıyordu. Çok fazla RGB tutkum olmadığı için o zamanlar çok da umursamamıştım. Sadede gelecek olursak mucizevi bir şekilde 2 yıldır çalışmayan RGB ışıklar, bilgisayarda normal takılıyorken bir anda yanmaya başladı ve ne olduğunu anlamadan korkarak M100R'da bulunan RGB düğmesinden rengini değiştirmeye çalıştım ve tuş hiçbir işe yaramadı sadece beyaz şekilde takılı kaldılar. Bu durum bilgisayarı kapatıp ertesi gün çalıştırdığımda yine eski haline döndü ve ışıklar yanmamaya başladı.

Sizlere sorum; uzun süredir yanmayan ışıkların çalışması, fanların LED'lerinde sorun olmadığı anlamına geliyor diye tahmin ediyorum. Sorun neyde olabilir? Anakartımın RGB desteği yok. M100R'ın içinde bulunan RGB kontrolcüsü ile renkleri ayarlayabiliyordum. Masamda kullandığım kumandalı LED'lerin kontrolcüsü ile deneme yapabilir miyim?

Kontrolcünün sata güç girişini başka bir sata ile denediniz mi ?

aynı kasadan bende de var ve kontrolcünün olduğu yer kablo saklamak için çok dar. Sıkıştıysa yamulmuş veya bükülmüş olabilir. Denemekte yarar var. Kontrolcünün girişini de kontrol edin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı