MSI M7 Z170A ve Corsair 3000 MHz RAM'ler kaç MHz ile çalışır?

mithatcan

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar kolay gelsin öncelikle. Msi M7 Z170A anakart aldım ve i7 6700k. Corsair 3000 MHz 16 GB (8GBx2) DDR4 RAM siparişini de verdim.

Merak ettiğim şey şunlar ve özellikle size sormak istiyorum. Anakartın RAM bilgilerinde 2133 ve 2400 yazıyor. Ondan sonraki frekansların sonunda hep (O.C) var. Yani şimdi ben işlemciyi muhtemelen 4.6'da kullanmak isteyeceğim çünkü silverstone tundra TD-02 aldım. En azından anakart bunu sağlar diye düşünüyorum. Fakat RAM kendiliğinden 3000 MHz olduğu ve overclock yapmadan takacağım için sistem bunu 2400 MHz'de mi çalıştaracak ? XMP 1 ve 2 diye profil var anakartta videolarda gördüm ancak tam olarak 1 ve 2 ne işe yarıyor bilmiyorum. RAM'ler zaten kendiliğinden 3000, 3200'de falan kullanamaz mıyım ? Bilginiz var mı bu konuyla alakalı? Son sorum işlemci siparişimi verdim ancak kargoya verilmedi silikon diye bahsettiğimiz bu olay gözle görülebilir bir şey mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios'ta o XMP 1 veya 2'yi seçerek ramlerine overclock yapıyorsun (tabi ramlerin XMP destekliyse), böylece ramleri 3000 mhz'da sorunsuz kullanabilirsin.

Bios'ta o XMP 1 veya 2'yi seçerek ramlerine overclock yapıyorsun (tabi ramlerin XMP destekliyse), böylece ramleri 3000 mhz'da sorunsuz kullanabilirsin.

Merhabalar sisteminiz , ekran kartı ve ram hariç sistemimle aynı. Size birkaç sorum olacak ,
Sorum 1 : Anakart Z170a için herşeyden önec bir güncelleme gerekiyor mu bios zaten güncel mi ? Yani bir sürüm henüz çıkmadı mı ? Ben ram ve sıvı soğutma amazondan aldığım için henüz gelmediler kuramıyorum.
Sorum 2 : Şimdi 2666 MHz Kingston DDR4 ram'ler (8Gbx2) bazı videolarda izliyorum, XMP öncesinde zaten 2666 olarak gözüküyor fakat XMP enabled yapıldıktan ve profillerden de 1 ve 2 ye göre 3000 Mhz hatta 3200 Mhz'ye alınabiliyor ve öyle kullanılıyor. Ben zaten orjinal hız aşırtma yapmadan direkt 3000 olsun diye Corsair LPX 3000 MHz (8Gbx2) ram aldım. XMP benim ram lerimde 3000 MHz gözükmesini mi sağlayacak ilk taktığımda 3000 olarak gözükmeyecek mi ? Yoksa 2666 örneğinde olduğu gibi taktığımda 3000 gözükecek ve ben XMP ile 3200 görebilir miyim ya da 3400 neyse artık? Eğer böyle birşey yoksa o zaman herkes 2666 alır parası cebinde kalır direkt 3200 de kullanır. Bu kısım gerçekten merak ettiğim bir yer hala anlamadım çünkü.

Cevabınız için teşekkür eder, iyi forumlar dilerim. Müsait olduğunuzda yanıtınızı bekliyorum.

1- Anakart için çok büyük ihtimalle Bios güncellemesi gelmiştir, sistemi topladıktan sonra windows kurmadan önce versiyonunu kontrol etmelisin, sitesinden güncel versiyonunu öğrenip ona göre güncellemesini yapabilirsin.
2- 2666 mhz ramlerin XMP ile mhz'lerini yukarıya çekince CL değerleri olumsuz etkileniyor diye biliyorum. Bios'da o profile yazan yerlerde auto diye seçenek olabiliyor bazı kartlarda, bu seçenek ramlerinin mhz'nı otomatik olarak algılayıp anakartın desteklediği mhz'lerde çalıştırıyor. Senin XMP ayarı yapmadan ramlerini 3000 mhz'de kullanabilmen gerek. XMP ile 3000 mhz'n da üzerine çıkmak istiyorum diyorsan profile 1/2 denemen lazım ama dediğim gibi CL değerleri olumsuz etkileniyor diye biliyorum bu durumda.

1- Anakart için çok büyük ihtimalle Bios güncellemesi gelmiştir, sistemi topladıktan sonra windows kurmadan önce versiyonunu kontrol etmelisin, sitesinden güncel versiyonunu öğrenip ona göre güncellemesini yapabilirsin.
2- 2666 mhz ramlerin XMP ile mhz'lerini yukarıya çekince CL değerleri olumsuz etkileniyor diye biliyorum. Bios'da o profile yazan yerlerde auto diye seçenek olabiliyor bazı kartlarda, bu seçenek ramlerinin mhz'nı otomatik olarak algılayıp anakartın desteklediği mhz'lerde çalıştırıyor. Senin XMP ayarı yapmadan ramlerini 3000 mhz'de kullanabilmen gerek. XMP ile 3000 mhz'n da üzerine çıkmak istiyorum diyorsan profile 1/2 denemen lazım ama dediğim gibi CL değerleri olumsuz etkileniyor diye biliyorum bu durumda.

Siz zaten hali hazırda şu an anakartı kullandığınız için , bu 1 ve 2 profile farkı nedir ?

Bizim anakartlarda manuel olarak işlemci overclock tuşu var ya? Meşhur kırmızı tuş :) Elle overclock kademesi ayarlayabildiğin hani :) Profile 1/2 de bunun gibi overclock kademelerini belirtiyor (tabi ramler için).

Bizim anakartlarda manuel olarak işlemci overclock tuşu var ya? Meşhur kırmızı tuş :) Elle overclock kademesi ayarlayabildiğin hani :) Profile 1/2 de bunun gibi overclock kademelerini belirtiyor (tabi ramler için).

Bir an önce kurmak istiyorum sistemi ama amazondakiler ne zaman gelir bilmiorum : ) siz işlemciyi overclock olarak kullanıyor musunuz mağlum sizde Tundra TD-02-e almışsınız gerçi benimki Tundra TD-02-lite. Kasam Zalman Z11 plus , intake ve exhaust olarak bağlama işlemlerinde exhaust olan da 5-6 derece daha az ısınıyor siz hangi şekilde kullanıyorsunuz soğutmayı ? 24Cm radyatör olduğu için kasanın mecburen top kısmına bağlamak zorundayım da oraya exhaust olarak nasıl bağlanıyor ?

Bu arada tüm zaman ayırımınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ben biraz eski oyun sevdiğim için işlemciye o.c gereksinimi duymuyorum şimdilik. Senin kasanda nereye bağlanır bilmiyorum ama benim kasada '6000 TL'lik sistem toplama' videosunda izlediysen radyatör için ayrı bir yer var. Ben de oraya bağladım. Rica ederim bu arada :)

Ben biraz eski oyun sevdiğim için işlemciye o.c gereksinimi duymuyorum şimdilik. Senin kasanda nereye bağlanır bilmiyorum ama benim kasada '6000 TL'lik sistem toplama' videosunda izlediysen radyatör için ayrı bir yer var. Ben de oraya bağladım. Rica ederim bu arada :)

Çok teşekkürler herşey için : )

Size son olarak birşey sormak istiyorum. OC yapmıyorum demiştiniz. RAM'leriniz şu an eğer XMP profile ile 3000MHz hızında çalışıyorsa ya da 2600MHz'den yüksek bir hızda çalıştırırken tek bir kademe 4.00GHz'den biostaki SW button ile 1 kademe OC yaptığınızda XMP otomatik bir şekilde disabled oluyor mu ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı