Çözüldü MSI MAG 272F 200 Hz'de 10bit olmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SlimeSeverim

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: Sapphire RX 590 8gb NIRTO+ Special Edition
İşlemci: Ryzen 5 3600
Ram: 8x4 2400 mhz 32GB ram
Anakart: MSI x470 Gaming PRO Carbon
Monitör: MSI MAG 272F
PSU:Enermax Maxpro III EMP700W
Birkaç gün önce MSI MAG 272F aldım. Gayet güzel bir monitör. Bir şey fark ettim ki bu monitör 200Hz'de 10 bit çalışmıyor, 165 Hz'de 10 bit çalışıyor. Sizce sorun neyle alakalı? Şu an HDMI kabloya bağlı DisplayPort kabloya bağlasam 200 Hz'de 10 bit kullanabilir miyim?

Çözüm
Monitöründeki HDMI bağlantısı da DP bağlantısı da 200Hz 10 bit destekliyor. Sorun orada olmamalı. Muhtemelen 200 Hz 8 bit, 165 Hz 10 bit şeklinde sınırlı monitörün firma tarafından. Şu uygulamayı indirip kontrol sağlar mısın Color ve Timing kısmından?

Zaten burada 8 bits + FRC şeklinde gözüküyor, bu da maksimum yenileme hızında 8 bit alabileceğin ve daha düşük yenileme hızında 10 alabileceğin anlamına geliyor. Kontrol sağlamana bile gerek yok aslında ama ille göreyim dersen bakabilirsin.
Monitöründeki HDMI bağlantısı da DP bağlantısı da 200Hz 10 bit destekliyor. Sorun orada olmamalı. Muhtemelen 200 Hz 8 bit, 165 Hz 10 bit şeklinde sınırlı monitörün firma tarafından. Şu uygulamayı indirip kontrol sağlar mısın Color ve Timing kısmından?

Zaten burada 8 bits + FRC şeklinde gözüküyor, bu da maksimum yenileme hızında 8 bit alabileceğin ve daha düşük yenileme hızında 10 alabileceğin anlamına geliyor. Kontrol sağlamana bile gerek yok aslında ama ille göreyim dersen bakabilirsin.

Çözüm
Monitöründeki HDMI bağlantısı da DP bağlantısı da 200Hz 10 bit destekliyor. Sorun orada olmamalı. Muhtemelen 200 Hz 8 bit, 165 Hz 10 bit şeklinde sınırlı monitörün firma tarafından. Şu uygulamayı indirip kontrol sağlar mısın color ve timing kısmından?

Sağ olun hocam zaten Online oyunlar harici 200 FPS görmüyorum bir manası yok 200 Hz kullanmanın 165 Hz 10 bit kullanacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı