MSI MAG 274QRF QD E2 vs ASUS VG27AQML1A

Selam hocam, yeni bir monitör satın aldınız mı bahsettiklerinizden?

Evet hocam ASUS VG27AQML1a satın aldım ve bugün elime ulaştı ve 1 tanr ekranın ortasında 1 tane de köşe kısmında sıkışmış piksel var. Kafayı yiyeceğim artık 1 aydır iade değişim işleri ile uğraşmaktan bıktım halâ kusurlu olmayan bir mal denk gelmedi. İçimde heves falan kalmadı zaten tek istediğim düzgün bir monitör bulmak bulunca da herhalde havaya uçana kadar bir daha monitör/tv almam. İşin o tarafı bir yana monitörün renkleri falan bayâ güzel ve 240 Hertz 165 Hertz'den geçmeme rağmen bayâ fark ettiriyor özellikle FPS oyunlarında o yüzden değişim isteyeceğim ondan sonrası Allah kerim oda defolu çıkarsa aleve verip camdan fırlatma ihtimalim var çünkü monitörü.

Hocam o kadar sıkıntılıysa bu iş gidip Vatandan denettirip almak ne kadar mantıklı? Galiba öyle birşey yapacağım sizin yaşadıklarınıza bakarsak.

Geçmiş olsun hocam, ben de qd e2'den sonra AOC Q27g4X aldım ikisinde de piksel sıkıntısı vardı. Şimdi Philips 27M2N5500 aldım bakalım inşallah bunda bir sıkıntı olmaz. Arkadaşın dediği gibi fiziksel mağazadan alınabilir belki. Ben bir arkadaşımla vatandan ViewSonic monitör aldım, orada direk çalışan çıkartıp ölü piksel vs testine sokmuştu. Ama eğer belirli bir süre çalıştıktan sonra ölü piksel vs çıkarsa iade işlemleri sıkıntılı olabilir. Onun için de ekstra sigorta vs yaptırılıyor Vatan'da senelik, 2 senelik vs.

Hocam o kadar sıkıntılıysa bu iş gidip Vatandan denettirip almak ne kadar mantıklı? Galiba öyle birşey yapacağım sizin yaşadıklarınıza bakarsak.

Sağolun hocam evet bayâ sıkıntılı bir durum umarım temiz panele denk gelirsiniz. Aslında fiziksel mağazadan almak en mantıklısı ama istediğim monitörler ya fazladan 3-4 bin daha pahalı ya da direkt mağazada yok ve açıkcası iade seçeneğinin olmaması benim bayâ korkutuyor travma gibi bir şey oldu artık sanki her monitörde ölü piksel olması normalde ölü piksel olmayınca sıra dışı bir durum oluyormuş gibi. Bakalım bunu değişim isteyeceğim eğer bu da artık temiz çıkmazsa öyle ya da böyle vatandan almak zorunda kalacağız.

Hocam birde bazı sitelerde (N11,Trendyol) yorumlarda ölü pikselli ürün gönderip iadeleri kabul etmiyorlar gibi yorumlar görüyorum, alıp iade etmek yeteri kadar kötü bir alışveriş deneyimi değilmiş gibi bozuk ürünü almaya reddeden şirketler varmış.

Evet hocam o yüzden çok iyi araştırmak lazım satıcı konusunda her monitör satıyorum diyenden monitör alınmaz gerekirse bir kaç yüz lira fazla verin adam gibi bir yerden alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…