MSI MAG 274UPF Monitör İncelemesi

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
MSI Mag 274UPF

MSI Mag serisinden 4K çözünürlüğe, 27″ inç boyuta ve 144Hz tazeleme hızına sahip 274UPF mode monitörünü inceledik. MSI Mag 274UPF monitörün fiyat bilgisi için tıklayın. En parlak ve canlı 4K Fast IPS monitörlerden birini inceliyoruz. 500 Nit’in üzerinde bir SDR parlaklığına çıkabilen MSI MAG 274UPF modeli özellikle iyi aydınlatılmış ortamlarda bile rahatlıkla ekranı görebilmenizi sağlıyor. Hem […]

Devamı: MSI MAG 274UPF Monitör İncelemesi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Kutu içeriğinde dp kablo olmaması üzücü,stok kalmamis görünüyor,fiyat ne kadardı

Bir anda Usb B soketi calismamaya basladı ilk günden,aldık mı basımıza belayı

Gaming Intelligence yazılımındaki güç düğmesi seceneklerinin ne işe yaradığını bilen varsa yazabilir mi

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    117,1 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2006439
MSI Mag serisinden 4K çözünürlüğe, 27″ inç boyuta ve 144Hz tazeleme hızına sahip 274UPF mode monitörünü inceledik. MSI Mag 274UPF monitörün fiyat bilgisi için tıklayın. En parlak ve canlı 4K Fast IPS monitörlerden birini inceliyoruz. 500 Nit’in üzerinde bir SDR parlaklığına çıkabilen MSI MAG 274UPF modeli özellikle iyi aydınlatılmış ortamlarda bile rahatlıkla ekranı görebilmenizi sağlıyor. Hem […]

Devamı: MSI MAG 274UPF Monitör İncelemesi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
Ali Bey merhaba windows 11 de hdr yi aktifleştirip ve önerdiği hdr kalibrasyon uygulamasıyla kalibre ettikten sonra kırmızı ve turuncu renklerde aşırı bir yoğunluk yaşadım. Siz yaşadınız mı bunu ? çözümü nasıl yardımcı olabilir misiniz. Not : bu yeni nesil monitörlerde o kadar çok ayar varki bir çoğundan anlamıyorum ve istediğim gibi görüntü elde edemiyorum

Ali Bey merhaba windows 11 de hdr yi aktifleştirip ve önerdiği hdr kalibrasyon uygulamasıyla kalibre ettikten sonra kırmızı ve turuncu renklerde aşırı bir yoğunluk yaşadım. Siz yaşadınız mı bunu ? çözümü nasıl yardımcı olabilir misiniz. Not : bu yeni nesil monitörlerde o kadar çok ayar varki bir çoğundan anlamıyorum ve istediğim gibi görüntü elde edemiyorum
Hdr kullanmayınca sorun var mı?

Sorun yok gibi ama her kullanmayınca da bazı oyunlarda ( Day gone
Sorun yok gibi ama her kullanmayınca bazı oyunlarda ( days gone gibi) hdr yi açamıyorsun monitör uyumlu değil diye gösteriyor. Youtube da 4 k hdr video açtığımda renklerde hiç bir sorun yok. Düşük kaliteli videolarda masaüstü program simgelerinde ve bazı oyunlarda kırmızı ve turuncu yoğunluğu oluyor. İnce ayarlar var da ben mi bilmiyorum? Zaten bu kadar karmaşık neden yaparlar anlamış değilim. Default ayarları zaten berbat her monitörün. Birde istediğin gibi ayarlamak da zor her monitörün

HDR performansını çok beğenmedim, SDR olarak ek parlaklık verebilmesi güzel ama DislpayHDR1000 altındaki HDR monitörlerin HDR açık renklerinin genellikle biraz koyu göründüğünü düşünüyorum.

4-5 yıl kadar önce, ilk HDR400 incelemelerde deneyimsiz olduğumuz için gözümüze temel HDR bile çok iyi görünmüştü ama sonra standartlar yükseldikçe kıyaslamalı olarak anladık.

Kırmızılar fazlaysa User Color altında RGB ayarı varsa R kısabilirsiniz.

Haklısınız. HDR açıkken renk ayarı, parlaklık ayarı yapılmıyor monitörde. Benim sorunum aslında windowsdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Genel olarak kırmızı ve turuncu renklerde bi yoğunluk olsa HDR videolarda da bu sorun olur ama HDR video izlerken renklerde en ufak bir sıkıntı yok. Masaüstü program simgelerinde ve arkaplan resimlerde bu sorun oluyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı