MSI MAG A600dn güç kaynağı voltaj değerleri normal mi?

powder

Megapat
Daha fazla  
Yeni bir sistem topladım, içinde "MSI MAG A600dn 600W 80+" model güç kaynağı mevcut. Birkaç gündür RDR 2 oynarken sistem birden kendine reset atmaya başladı. Bu bazen 3-4 saatte bir bazen de oynamaya başladıktan 5 dakika sonra olmaya başlayınca şüphelendim. Forumdaki bazı konuları okuduktan sonra güç kaynağından kaynaklanabileceğini düşünüp HWiNFO üzerinden voltaj değerlerini kontrol ettim. Boşta veya yükte hep bu şekilde, kendi ekran görüntümü ve başka bir kanaldan aldığım örnek ekran görüntüsünü ekledim. Problemin sebebi 12v ve 5V değerlerinin düşük olması mıdır? Eğer sorun bundan kaynaklıysa iade sürecine yöneleceğim, bu bağlamda yeni bir güç kaynağı önerisine açığım. Sistem bileşenlerim BIOSTAR B650, 7500F, Arc a750.

Dosya Ekleri

• psu.png
    75,6 KB · Görüntüleme: 47
  • psu örnek.png
    134 KB · Görüntüleme: 41
PSU'nun direkt kendi 24pin çıkışından ilgili konektörleri ölçmek sağlıklı bir sonuç verir mi?

En mantıklı olan bu olur fakat o 24 pin bağlantısından ölçeceksen senin için zahmetli olur sistemdeki tüm kabloları çıkaracaksın, doğru olan 2 kabloyu kısadevre edip güç kaynağını çalışıtırıp avometre veya voltmetre ile ölçüm yapacaksın. (biraz gereksiz gibi yazdım evet ama olacak olan bu maalesef) ben direk varsa molexten ölçmeni tavsiye ederim bir tarafı +12v bir tarafı +5v daha belirgin, kolay olacaktır olayın ne olduğu.

Değerler pek de olası değil, boyle bir durumda PC'nin çalışmaması gerekir. Başka bir program ile baktınız mı? Misal HWMonitor. Ya da en sağlıklısı belirtildiği gibi soketlerden ölçmek ama 3.3V için SATA ya da 24 pin anakart bağlantısını kullanmak lazım. SATA'dan ölçmek pinlerin arası çok dar olduğu icin riskli ki hiç ona bulaşmamak daha iyi olur.

SATA dediğiniz gibi pinler çok yakın olduğu için zor olur ama bence anakart kaynaklı veya hatalı ölçüm yapıyor yoksa çalışmaması lazım mantık iken zaten.

Aida64 üzerinden stres testi açıkken bu şekilde.

SATA dediğiniz gibi pinler çok yakın olduğu için zor olur ama bence anakart kaynaklı veya hatalı ölçüm yapıyor yoksa çalışmaması lazım mantık iken zaten.
Elimde başka bir psu olsa anakarttan kaynaklı olup olmadığını test ederdim fakat şu an yok maalesef. Eğer psu'dan kaynaklı değilse kapanmasına ne sebep olabilir hocam?

Dosya Ekleri

• resim_2024-12-02_220136907.png
    1.008,8 KB · Görüntüleme: 31

BIOS'tan voltaj takip sekmesi var mı? Orayı bir atın PC normal bir şekilde çalışıyor üstelik tuhaf.

BIOS'tan voltaj takip sekmesi var mı? Orayı bir atın PC normal bir şekilde çalışıyor üstelik tuhaf.
Evet burası daha doğru gösteriyor sanki. Değerler anlık olarak sürekli değişiyor ama dalgalanma var gibi.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-12-02 at 22.37.21.jpeg
    122,5 KB · Görüntüleme: 23
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…