MSI MAG B550 ön panel USB girişleri çalışmıyor

grindd

Megapat
Daha fazla  
MSI MAG B550 anakart aldım. jUSB1 jUSB2 portları yani 2.0 portları hiç çalışmıyor. 3.0 port ise sadece 3.0 USB'leri okuyor yani klavye mouse gibi 2.0 girişleri okumuyor. BIOS güncellemesi yaptım, BIOS'da USB ayarlarında baktım bir şeyler bulamadım.

MSI MAG B550 anakart aldım. jUSB1 jUSB2 portları yani 2.0 portları hiç çalışmıyor. 3.0 port ise sadece 3.0 USB'leri okuyor yani klavye mouse gibi 2.0 girişleri okumuyor. BIOS güncellemesi yaptım, BIOS'da USB ayarlarında baktım bir şeyler bulamadım.
başlıkta ön panel demişsiniz eğer ön panel kablolarını kasaya doğru şekilde bağladıysanız çalışmıyorsa kasanın usb lerinin orda ufak elektronik devre var o arızalanmış olabilir. ama usb 3.0 portun 3.0 larda çalışıp 2.0 cihazları taktığında çalışmaması tufaf normalde 3 görüyorsa 2 yi hayli hayli görmesi gerek bence kasayı elektik kablosunu çek bios pilini çıkartıp 5 10 dkka bekle bios kendini bi sıırlasın ve usb bağlantılarını yeniden kontrol et mümkünse bağlantıların bir resmini at

Kablo girişlerini doğru taktığınızdan emin misiniz?
başlıkta ön panel demişsiniz eğer ön panel kablolarını kasaya doğru şekilde bağladıysanız çalışmıyorsa kasanın usb lerinin orda ufak elektronik devre var o arızalanmış olabilir. ama usb 3.0 portun 3.0 larda çalışıp 2.0 cihazları taktığında çalışmaması tufaf normalde 3 görüyorsa 2 yi hayli hayli görmesi gerek bence kasayı elektik kablosunu çek bios pilini çıkartıp 5 10 dkka bekle bios kendini bi sıırlasın ve usb bağlantılarını yeniden kontrol et mümkünse bağlantıların bir resmini at
Ön panel usb girişi Jusb1 takılı. 3.0 girişide doğru yere. Bios pilini çıkarıp takıcam. Benimde anlamadığım 3.0 okuyor ama 3.0 girişleri sadece. Yazılımsal mı sorun anlamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_1954.jpeg
    IMG_1954.jpeg
    257,8 KB · Görüntüleme: 43
Ön panel usb girişi Jusb1 takılı. 3.0 girişide doğru yere. Bios pilini çıkarıp takıcam. Benimde anlamadığım 3.0 okuyor ama 3.0 girişleri sadece. Yazılımsal mı sorun anlamadım.
usb 2.0 kablolarun doğru yerde takılı ekstra anakartta usb giriş yeri varsa istersen oraya bi al ama bu işlemi yapmadan mutlaka elektirik bağlantısını çek 3.0 şeyleri okuyo 2.0 ları okumaması yazılımsal olduğunu sanmıyorum işletim sistemin büyük ihitimal 10 veya 11 eğer windows 7 kurulu ise yazılımsal olabilir. yazılımsal olduğunu düşünüyorsan anakartın msi mag b550 resimdeki koddan gördüm sistemine göre 10 veya 11 ise amd vhipset driver indir ve kur yeniden başlat öyle bir dene bunları denediğin halde çalışmaz ise kasanın usb devresi arızalanmış olabilir

Anakart chipsetleri kurdum. anakartın üstündeki 2.0 usb girişlerde çalışmıyor. Bence sıkıntı anakartın 2.0 port girişinde garantiye yolluycam en son.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı