MSI MAG B550 Tomahawk Almak Mantıklı Mı?

mister

Kilopat
Daha fazla  
Selam herkese. arkadaşlar sistemimi yavaş yavaş yükseltmek gibi bir niyetim var. Sağlam bir SSD alıp yanına da bir anakart almak istiyorum. Sistemimi görsel olarak ekledim. Bu sisteme MAG B550 Tomahawk nasıl olur sizce? AM4'ten devam edeyim diyorum çünkü AM5'e geçeyim desem çok fazla masraf çıkartacak. Tabi alternatif çözüm önerilerinize de açığım yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-30 185249.png
    18,6 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
AM5 geç. Paran oldukça parça alıp eskilerini satarsın. Doğru parçaları seçersen AM4’e yakın fiyattan geçersin eskileri satarak.

Sistemi upgrade edeceksin güzel bir şey fakat AM4'te 5700x3D üzeri şu anda oyun için masraflı oluyor. B550 Tomahawk modeli ise 6725₺ olarak gözüküyor kesinlikle almaman lazım çok masraf çıkarır sana. AM5 dizmen her halukarda daha iyi olur şimdi. 32 GB DDR4 RAM ile 32 DDR5 maliyeti hemen hemen aynı 700₺ fark var o da değer zaten. Kısaca gerek yok en basitinden 5700x3D alsan 7500Fden daha pahalı hemen hemen aynı performans.

MSI B550 A Pro modeline sahibim ve aralarında çok küçük bir fark var; o da ses kartı tarafında. Tomahawk'ın ses kartının daha stüdyo kalitesinde olduğu yönünde yorumlar vardı Reddit forumlarında. Bu durumda, fiyat performans açısından herkes B550-A Pro'yu öneriyordu.

B550 serisinde alacağın en iyi anakartlardan biridir, tavsiye ederim.

Hocam am5’e geçtiğim zaman ekstra olarak işlemci ve ram masrafı çıkıyor daha pahalıya geliyor. Tabi AM5 daha iyi olur kesinlikle ama neredeyse yeni bilgisayar kadar masraf çıkartıyor. Çünkü AM5’e geçersem ssd, anakart, ram ve işlem almam gerekecek. Nasıl olacak bilmiyorum kararsız kaldım.

Hocam ilk etapta çok pahalıya geliyor AM5’e geçmek. Zaten ssd alacaktım. Eğer am5’e geçersem ssd ram işlemci masrafı çıkacak. Komple sistemi değiştirmem gerekecek.
AM5 geç. Paran oldukça parça alıp eskilerini satarsın. Doğru parçaları seçersen AM4’e yakın fiyattan geçersin eskileri satarak.

Son düzenleme:

AM5'e geç AM4'e yapacağın masrafla aynı olur zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…