MSI MAG B550M Mortar Wi-Fi flashback ile BIOS güncellenmiyor

DeMeNTe

Decapat
MSI MAG B550M Mortar Wi-Fi anakart aldım. 5xxx serisi işlemciyle kullanacağım için sistemi toplamadan önce güç bağlantılarını yaparak flashback ile BIOS güncellemesi yapmak istedim, tüm yönergeleri uyguluyorum. FAT32 flash disk ile BIOS dosyasının adını MSI.ROM yazıp arkada flashback tuşunun hemen altındaki USB portuna takarak flashback tuşuna basıyorum, önce yavaş yavaş kırmızı ışık yanıp sönüyor, 3-5 saniye sonra hızlı yanıp sönmeye başlıyor ama flash diskin üstündeki ışık hiç yanıp sönmüyor bu sırada.

Normalde 5-6 dakika sürüyormuş, sonrasında kırmızı ışık komple sönüyormuş ben yarım saatten fazla bekledim ama ışık yanıp sönmeye devam etti. Chipset üzerindeki soğutucu bloğa dokunduğumda ısınmış oluyor. 3 farklı flash disk ile denedim. Farklı versiyon BIOS dosyalarıyla denedim ama bir türlü BIOS'u güncelleyemedim. Sizce atladığım bir nokta var mı? Yoksa anakartı iade mi edeyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı anakartı ben de kullanıyorum. Ryzen 5 3600x cpu ile. Beta sürüm bios yüklemiştim. Bendeki sorun bios taki m-flash menüsüne girdiğimde enter flash mode yazısından sonra siyah ekranda kalıp donmasıydı. Senin denediğin yöntemle bios flashlamayı denedim. Her şeyi kurallara uygun yaptım. Flash belleği fat32 yaptım bomboş belleğe attım bios dosyasını yeniden adlandırarak. Msi.rom şeklinde. İşaretli usb yuvasına taktım. Basık tuttum flash tuşuna ama aynı senin yazdığın sorun. Işık yanıp sönüyor. güncellendiği yok yarım saatten fazla da bekledim. İnternette videolarda 5dk sürdüğünü yazıyordu. Yani flash belleğim de hızlı üstelik usb.3.0 uyumlu. Ama sinir etti beni. Güncellemedi. Dayanamadım reset attım. Sonra ekran kartını tv ye bağladığımda nasıl olduysa m-flash ekranında görüntü verdi. ve bildiğimiz geleneksel yoldan son sürüm biosu yükledim bu tarihte 11.02.2022 görünen son sürüm bios bu 7C94v19 yüklü olduğu halde şu an hem tv de hem monitörde m-flash ekranında görüntü vermiyor. Senin sorununa cevap yazmadım ama farklı bir sorun da mevcut. Sen de bu sorun var mı son sürüm bios ta m-flash menüsü geliyor mu? İnternette display port kablosu kullanıyorsanız hdmi kullanın yazanlar var. Zaten ekran kartından hdmi ile bağlı. Gtx 1660 kullanıyorum. Tek çözüm tersini denemek. Hdmi yerine display port kablosu alıp görüntü almayı deneyeceğim. Ayrıca dahili grafik yok zaten apu işlemci değil anakart portları da zaten çalışmaz. Apu olsa onları da denerdim. Yeni sürüm bios çıksa belki sorunu düzeltecek ama ben menüyü göremiyorum nasıl güncelleme yapacağım daha sonra? Gıcık bir anakart. Flash düğmesiyle de güncelleme yapmıyor. Aynı sendeki sorun. Lütfen bana dönüş yapın bios ta m-flash a girdiğinizde görüntü var mı? Sizde de yoksa bir de display port la ya da hdmi ile tv den görüntü almayı deneyin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…