MSI MAG B650 Tomahawk anakart R7-9800x3D ile uyumlu mu?

Uyumlu, bios guncelle yeter. Belki anakartta 9000 serisi cikmadan onceki bir bios versiyonu vardir.

Uyumlu, bios guncelle yeter. Belki anakartta 9000 serisi cikmadan onceki bir bios versiyonu vardir.
Benim laptopum var. Bilgisayarı toplamayı bitirip laptoptan indirdiğim BIOS güncellemesini USB'ye atıp bilgisayarın ilk açılışında BIOS sayfasına gidip güncelleyebilir miyim? Yoksa bilgisayarın ilk normal açılması mı gerekiyor?

Evet USB mümkünse 32 gb'yi geçmesin ve FAT32 olarak biçimlendir önce. Anakartının rehberinde yazan şekilde dosyayı at ve isimlendir, sonra anakartının bios flashback diye bir usb portu var. Bilgisayarı açmadan oraya takıp güncel bios'u yükleyebilirsin. Anakartının manual'inde yazar nasıl yapacağın.

Hocam kafanı ağrıtıyorum da bir şey daha soracağım müsaitsen. Bu BIOS'a girmek laptoplardaki gibi dimi? Bilgisayarı açıp anakart markasına göre görevli tuşa art arda basarak giriyoruz yani dimi?

Hocam kafanı ağrıtıyorum da bir şey daha soracağım müsaitsen. Bu BIOS'a girmek laptoplardaki gibi dimi? Bilgisayarı açıp anakart markasına göre görevli tuşa art arda basarak giriyoruz yani dimi?
Evet ama BIOS güncellemesi gerekiyorsa görüntü alamazsın, bu sebeple önce bios flashback ile pc açmadan, bios'a girmeden güncellemen lazım. Eğer zaten uyumlu bir bios ile gelirse sorun yok, sonra güncellesen de olur.

Evet ama BIOS güncellemesi gerekiyorsa görüntü alamazsın, bu sebeple önce bios flashback ile pc açmadan, bios'a girmeden güncellemen lazım. Eğer zaten uyumlu bir bios ile gelirse sorun yok, sonra güncellesen de olur.
BIOS flashback ne hocam? Var mı benim anakartımda? Nasıl yapılıyor BIOS'a girmeden güncelleme, çok kafam karıştı.

Karışmasın hiç, çok kolay. Senin anakartında var o özellik, B serilerinin çoğunda var, olmayan varsa bilmiyorum. Anakartının panelinde sırf bios flashback yapabilmek için bir port var, usb portu. USB'ni hazır ettiğinde ve pc'yi topladığında oraya takacaksın ve rehberdeki yönergeleri izleyeceksin. Ekran görüntüsüne bak, bios flash yazıyor. Bilgisayarı topladın power kablosunu da taktın ve güç kaynağını açtın pc açmadan. Sonra usb takıyorsun ve yukarıda küçük bir düğme var HDMI üzerinde, böyle hallediyorsun. Işık yanıp söner güncelleme bitene kadar, yanmayı bıraktığında anlarsın bittiğini. 5-6 dk sürer tahminim.

Bu senin anakart rehberin. Orada updating bios bölümündeki "Updating BIOS with Flash BIOS Button" yönergelerini takip edeceksin.

Belki de sürümü uyumlu gelecek anakartın, gelirse görüntü almak için yapmana gerek kalmaz ama zaten ehr türlü anakartı son bios sürümüyle güncelle. 9800x3d için çok optimizasyon yapıldı. Bir sürü video var bununla ilgili.

Çok çok çok teşekküre ederim hocam. İnanılmaz yardımcı oldun, kafamı rahatlattın vallahi. Bir tanesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…