MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi için RAM önerisi

Bütçe
7000
7800x3D ve MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi ile 6400MHz kullanıyorum. Bellek kontrolcüsü farkından olsa gerek.

AMD Overviewer notlarında 6000mhz sweet spot diyor. 6400mhz için 1:1 çalışma için "belki" diyor. 6000mhz üstüne çıkınca aynı model kutulu 2 işlemcinin biri problem yaşarken diğeri taklalar atabiliyor. 6400 kullanıyorsunuz zorlamasız 3200:3200 alabiliyor ve fabrik 2167 alabiliyorsanız çok şanslısınız.

1:1 modda 2167 çalışıyor. Ben 1:1 modda 2133 kullanıyorum. Test etmedim ama 2167 her işlemcide verimli olmuyor diye duymuştum. Gecikmeyi artırabiliyormuş. Bende uğraşmadan 2133 yapıp geçtim.

1:1 modda 2167 çalışıyor. Ben 1:1 modda 2133 kullanıyorum. Test etmedim ama 2167 her işlemcide verimli olmuyor diye duymuştum. Gecikmeyi artırabiliyormuş. Bende uğraşmadan 2133 yapıp geçtim.

1:1 çalışması auto modda mı ? yoksa elle mi seçiyorsunuz ?

Bende fabrik 2200 bile çalışıyor hata vermiyor testmem5 yaptım 25 tur. Cinebench, Prime95, OCCT 1 saatlik... Gel velakin soğuk açılmada arıza ışığı yakıyor. CMOS resetliyorum. 6400Mhz ram 4800Mhz default ayarlarda bile ışık yakıyor bazen. Bazen dediğim haftada 1-2

Aynı kombinasyonu 1 senedir kullanmaktayım. Mevcutta G.Skill Flare X5 32 GB 6000 MT (F5-6000J3038F16GX2-FX5 kodlu bellekleri kullanmaktayım. 6000Mhz üzerine çıktığınızda 1:2 moda geçme ihtimali ve stabilite sorunları yaşama şansınız daha fazla oluyor. Tak kullan kafasındaysanız bu belleklere debakabilirsiniz. Extra çaba sarfetmenize gerek kalmıyor. Stabil şekilde ihtiyacınızı karşılıyor.

Dosya Ekleri

• anakart.JPG
    53,4 KB · Görüntüleme: 29
  • cpu.JPG
    50,9 KB · Görüntüleme: 13
  • ram.JPG
    51,7 KB · Görüntüleme: 25
Stoklarda gözükmüyor ama

Otomatik yapmamıştım. Elle seçip Memtest86 yaptım stabil geçti. Şimdi Auto yapıp bakacağım.

Auto yapınca yarıya düştü.

Manuel yapınca da bu şekilde.

Son düzenleme:
Memory context ve Power down enable mı BIOS'ta? Bir de latency Killer var mı?

Memory context enable. Power down ayarı Auto. Power down modunu falan kapatınca cw sesi artıyor gibi geldi bana. Hatta Memory try it ile RAM gecikmesini düşürüp Memtest86 yaptım stabil geçti. Yine de ekran kartından gelen cw sesi arttı gibi geldi bana. Kapatınca ses azaldı. Sebebini bilmiyorum. Anakarttan falan da gelmiyor bu ses. Ekran kartını kulağıma dayayınca geliyor. Sırf bu yüzden bu ayarları kapalı kullanıyorum. Latency Killer yok. X3D overclock var onu kullanıyorum. Malum 9000 serisine özel latency Killer.

Adatayı aldım hepinize tekrardan teşekkür ederim

Bu paylaştığınız bellekler ile aynı chipe sahipler. Sizin paylaştığınız sadece RGB versiyonu. Bunu tercih edebilirsiniz.
Düzeltme benim attığımı alıyorum ozaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…