MSI Mag B660 Bazooka BIOS gözükmeden boot oluyor

anilcaliskan

Megapat
Makaleler
1
Merhaba, Macos odaklı topladığım sistemim için intel i5 12400f ve MSI Mag b660 Bazooka anakart aldım.

Aşağıdaki eklemiş olduğun videoda görebileceğiniz üzere hiç boot seçeneği sunmadan (del basın, f2 basın vb.) direkt olarak opencore'a geçiyor.

Video: VEED - VID_20221109_145221(0).mp4

Hemde açılışta sanki ekran kartı veya ekranda problem varmış gibi yarım ekran beyaz bölüm geliyor.

Bunları nasıl çözebilirim fikri olan var mı?

Not: Del tuşunu spamlarsam BIOS giriyor fakat burada bir ara ekran olması lazım boot olmadan önce. En azından Asus'ta bu şekildeydi bir kaç saniye bir ekran geliyordu BIOS'a girmek için DEL basın diyordu.

Son düzenleme:
OC OpenCore yani. Windows kullanmak istersen BIOS'A gir ve boot sekmesinde ilk seçeneceğe Windows Boot Manager'ı al.
İstersem Windows Bootloader üzerinden Windows'a, istersemde OpenCore üzerinden hem Windows'a hem MacOS'a girebiliyorum zaten.

Fakat benim sorunum bu değil.. İşletim sistemi kurmadan yani daha işlemciyi anakarta takıp ilk kez kasanın tuşuna bastığımda da bu sorun vardı.

OC ve Windows bootloader farketmiyor çünkü bootloader ekranına gelmeden önce bir ara ekran olması gerekiyor. Bende bu ekran yok, hani şu anakart markasının yazdığı "bios'a girmek için delete tuşuna basın" gibi uyarıların olduğu 1-2 saniye gözüküp devamında bootlader sayfasına seni aktaran ekran.

Eski BIOS görseli ekliyim belki daha rahat anlışılır.
5a327c511802b_p1220620.jpg

Kaldıki sistemimi yeni AMD'den Intel'e geçirdim CPU ve anakart değiştirdim. Zaten MacOS + Windows kullanıyordum, sizin dediğiniz gibi varsayılan bootloader OC olduğu için olsa önceki sistemimde de aynı sorun olurdu. Ama ASUS anakarta sahip AMD sistemimde nereden boot edersem edeyim bu ara ekran geliyordu..

Burada muhtemelen anakart veya anakart ile alakalı BIOS ayarlarımda bir durum var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı