MSI MAG CoreLiquid 240M sıvı soğutma kabloları nasıl takılır?

alialtunoglu10

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben de ASUS Prime B760M -a Wi-Fi anakartı var fakat bu anakarta MSI MAG CoreLiquid 240M sıvı soğutmasını takarken radyatör fanını CPU fan kısmına taktım fakat pompa fanını nereye takacağım konusunda kararsızım. CPU OPT ve CHA_FAN girişi var bunlardan hangisine takmalıyım? Cpu_opt kısmı ile CHA_FAN kısmı arasında bir fark yok mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU fan ve CPU OPT tümleşik çalışıyor, CPU Fan'a yaptığınız ayar OPT çıkışına da etki ediyor, pompa ve fanları bunlara bağlayabilirsiniz, pompayı ayrı kontrol ederim derseniz fanları CHA_FAN'a takın.
Pompayı ayrı kontrol etmek ne gibi bir avantaj sağlar veya Hangi kabloda kalması daha iyi olur ? Bana cha fanlara takarsam anakarta göre pompa çalışır dendi cpu optye takarsam işlemciye göre pompa çalışır dendi.

Pompayı ayrı kontrol etmek çok gerekli mi sizce. Hangisinde kalması sizce uygun olur?

CPU ve OPT olana pompa ve fanları takıp sistemi test edin, pompa devri ile fanlar beraber çalışacak, soğutmada problem yoksa kullanın, ısı yüksek olursa pompa devrini yüksek tutmak için arttırdığınızda fan devride artacak, oda ses yapar, o durumda fanları ayırıp pompa devrini arttırırsınız.

CPU ve OPT olana pompa ve fanları takıp sistemi test edin, pompa devri ile fanlar beraber çalışacak, soğutmada problem yoksa kullanın, ısı yüksek olursa pompa devrini yüksek tutmak için arttırdığınızda fan devride artacak, oda ses yapar, o durumda fanları ayırıp pompa devrini arttırırsınız.
Şuan cpu_optye pompa bağlı cpu fanada radyatör fanı bağlı ve bu şekilde değerler var hızı arttırırsam cpu_opt hız değeri yine aynı kalıyor cpu fan artıyor bir sıkıntı yoktur değil mi hep bu değerde dönüyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-03-09 122425.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-09 122425.png
    352,2 KB · Görüntüleme: 30

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı