MSI MAG CoreLiquid sıvı soğutucu ses sorunu

TalhaT

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
MSI MAG CoreLiquid 280r sıvı soğutucuya sahibim. Yaklaşık 1-2 sene önce satın almıştım.
Satın aldıktan yaklaşık 7-8 ay sonra sıvı soğutucunun radyatöründen balonlu naylon patlatır gibi sesler geliyordu.
Bu ses işlemci yüksek kullanımlardayken çıkmaya başlıyor. Sistem boştayken hiç ses çıkmamakta.

Sıvı soğutucu arızalıdır diye garantiye yolladım ve kullanılmamış kapalı kutu aynı ürün ile değiştirilmişti. Garantiden gelen ürünü takalı ortalama yine 6-7 ay kadar oldu ve aynı sesi bugün oyundayken yeniden almaya başladım.
Neden böyle oluyor bilgisi olan var mı? Radyatöre yumruk attığımda ses gidiyor ortalama 1 dakika sonra yeniden gelmeye başlıyor.
BIOS üzerinden sıvı soğutucunun pompa gücünü kıstığımda ses gelmiyor bu sefer de işlemci sıcak çalışıyor.
Sıvı soğutucunun fanıyla ilgili bir problem bulunmuyor.

Merhaba arkadaşlar.
MSI MAG CoreLiquid 280r sıvı soğutucuya sahibim. Yaklaşık 1-2 sene önce satın almıştım.
Satın aldıktan yaklaşık 7-8 ay sonra sıvı soğutucunun radyatöründen balonlu naylon patlatır gibi sesler geliyordu.
Bu ses işlemci yüksek kullanımlardayken çıkmaya başlıyor. Sistem boştayken hiç ses çıkmamakta.

Sıvı soğutucu arızalıdır diye garantiye yolladım ve kullanılmamış kapalı kutu aynı ürün ile değiştirilmişti. Garantiden gelen ürünü takalı ortalama yine 6-7 ay kadar oldu ve aynı sesi bugün oyundayken yeniden almaya başladım.
Neden böyle oluyor bilgisi olan var mı? Radyatöre yumruk attığımda ses gidiyor ortalama 1 dakika sonra yeniden gelmeye başlıyor.
BIOS üzerinden sıvı soğutucunun pompa gücünü kıstığımda ses gelmiyor bu sefer de işlemci sıcak çalışıyor.
Sıvı soğutucunun fanıyla ilgili bir problem bulunmuyor.

Soğutucunun içindeki sıvı ısıdan genleşip hava baloncuğu oluşturuyor olabilir.

Kasım ayında garantiye göndermiştim ve yenisiyle değiştirtmiştim. V2 sürüm mü bilmiyorum ama bunda da aynı sorun var.

@Emirizmir in dediği çok önemli demek ki önceki versiyonda sorun olduğunu kabul etmişler sürüm güncellemesi yapıp değişim yapıyorlar.
V2 olup olmadığını kontrol edin mutlaka.

v2 sürümü var bende bugun problem almaya basladım 5 aylık urun gıc gıc gıc gıc fanların ordan ses gelıyor kafa agrıtıyor cok rahatsız edıyor itopyadan almıştım acaba değişim sağlarlar mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı