Merhaba. Kasamda şu an Gigabyte B450M S2H bulunuyor. Kasa olarak da MSI MAG Forge 100R almak istiyorum ama ARGB özelliğini kullanabilir miyim kullanamasam bile en azından RGB'sini kullanabilir miyim veya ARGB özelliği olmayan 100M modelini mi almalıyım. Bir de ana kartımda 1 adet fan girişi bulunuyor diye biliyorum fanları çoğaltmak için bu iyi mi?
Kesinlikle 100R modeli almalısınız. Kasadaki Argb aydınlatmaları B450m S2h ile kontrol edemezsiniz, sadece kasa üzerindeki tuş ile kontrol edebilirsiniz.
Anakartınızda sadece bir adet RGB girişi mevcut 100M alırsanız bir çoklayıcı yardımıyla aydınlatmaları kontrol edebilirsiniz. Ama ileriye dönük olması açısından 100R daha mantıklı.
Kasaya fan eklemek istediğinizde Argb fan seçeneği daha fazla oluyor 100R alırsanız toplam 6 adet fanı kasayla gelen kontrolcüye takıp kullanabilirsiniz. İlerde Argb girişli bir anakart alırsanız da bu kontrolcüyü anakarta bağlayıp tüm fanları beraber kontrol edebilirsiniz. Ama 100M alırsanız 6 adet RGB girişli kontrolcü bulunuyor ve bu kontrolcü anakarta bağlanamıyor.
Benim korkum şu şimdi ben 100M aldığımda çoklayıcı ile Fanları ve rgb leri çalıştırabileceğim ama 100R aldığımda bir yorumda kişi B450m anakartı olduğunu ve fanları ledleri vs çalıştıramadığını söylemiş ben de 100r Argb olduğundan böyle bir problemle karşılaşmaktan korkuyorum.
Benim korkum şu şimdi ben 100M aldığımda çoklayıcı ile Fanları ve rgb leri çalıştırabileceğim ama 100R aldığımda bir yorumda kişi B450m anakartı olduğunu ve fanları ledleri vs çalıştıramadığını söylemiş ben de 100r Argb olduğundan böyle bir problemle karşılaşmaktan korkuyorum.
MSI Mag Forge 100R,Temperli Cam, 2X A-Rgb Fan , 1x120 mm Fan Atx, Gaming Bilgisayar Kasası : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr
Amazondan daha ucuza alabilirsiniz.
Elinizdeki anakartla dediğim gibi kontrol edemezsiniz ledleri. Ama kasa üzerinde led tuşu bulunuyor bununla istediğiniz rengi yapabilirsiniz.
Bende 100m var.Bu kasaların arkasında kendinden zaten fanların ledlerinin bağlı olduğu bir çoklayıcı mevcut sen sadece anakartına takıcan.Anakartında argb portu varmı?
Bende 100m var.Bu kasaların arkasında kendinden zaten fanların ledlerinin bağlı olduğu bir çoklayıcı mevcut sen sadece anakartına takıcan.Anakartında argb portu varmı
O çoklayıcı sayesinde tüm fanları çalıştırıp hızını ayarlayabileceksiniz, kasa ile gelen kontrolcü yardımıyla da ledleri kasa üzerindeki tuş ile ayarlayabileceksiniz.
MSI Mag Forge 100R,Temperli Cam, 2X A-Rgb Fan , 1x120 mm Fan Atx, Gaming Bilgisayar Kasası : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr
Amazon'dan daha ucuza alabilirsiniz.
Elinizdeki anakartla dediğim gibi kontrol edemezsiniz LED'leri. Ama kasa üzerinde LED tuşu bulunuyor bununla istediğiniz rengi yapabilirsiniz.
Anladım teşekkürler. Yani 100M ile 100R arasında seçim yapmam gerekirse ikisinde de aynı özelliklere sahip olacağım ama ileriye dönüklülük açısından 100R almam gerekiyor.
Benim yine kafam karıştı bu yorum yüzünden (100r) bir de nedendir bilmiyorum 100m daha çok tercih edilmiş neden sizce?