MSI MAG Forge 100R kasa için fan önerisi

erensaygin17

Hectopat
Daha fazla  

MSI MAG 100R kasama 1 tane öne ve 2 tane de yukarı olmak üzere 3 tane fan almak istiyorum. Kendimce bir araştırma yaptım ve bu fanları buldum, hangi fanı almalıyım ve hangisi sistemimi daha iyi soğutur? Bir de yukarıya takacağım 2 fanı egzoz fanı olarak kullansam hava sirkülasyonuna olumlu yönde etki eder mi?

Bildiğim kadarıyla kasanızın önünde 2 arkada da 1 tane fanı var ön taraf da mash kasanın için de nasıl bir sistem var da soğumuyor veya neden daha fazla soğutma ihtiyacı duydunuz.

Hocam linkini bıraktığınız Akasa 140mm'den elimde 1 adet SilverStone Air blazerdan elimde 3 adet var Temmuz'da almıştım değiştitdim. İlgilenirseniz Akasa 125TL, 3 tane SilverStone 400TL. Gardrops/dolap üzerinden ilan açıyorum daha önceden burada gene fan sattım referansım da var ilgilenirseniz.

Bildiğim kadarıyla kasanızın önünde 2 arkada da 1 tane fanı var ön taraf da mash kasanın için de nasıl bir sistem var da soğumuyor veya neden daha fazla soğutma ihtiyacı duydunuz.
Hocam sistemim Asus Dual 3060 ve R5 5600 cpu soğutucum Amd Wraith Prism ve gayet yeterli oluyor fakat ekran kartım yüksek kaliteli oyunlarda 75 dereceyi görüyor bende bu yüzden sistemin soğutma performansını arttırmak istiyorum.Ayrıca kasamın önünde 2 fan olmasına rağmen tek bir fan çalıştırabiliyorum anakartımda yer olmadığı için.Fan aldıktan sonra ilk iş birde fan çoklayıcı alacağım.

Açık konuşmak gerekirse bu takacağınız fanlar size çok bir yarar sağlamayacak Max 75 derece gayet iyi bir sıcaklık bu fanlar da 75 dereceyi 60 dereceye de düşürmez takmak istiyorsanız takabilirsiniz ama masrafa değecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Düşüneceğim hocam

Yine de ekstra fan alıp kartın sıcaklığını 65-70 civarına çekebilirsem kartımın daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…