Çözüldü MSI MAG FORGE M100A fanlarının renklerini ayarlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Presuda

Hectopat
Daha fazla  
Yeni aldığım sistemin kasası MSI MAG FORGE M100A, anakartı MSI B550M PRO-VDH WIFI.
Kasanın üstündeki 4 fanın renginin değiştirilebildiğini internetten gördüm. Öndeki ufak tuş ile yapmayı denedim olmadı. MSI Center indirdim, RGB eklentisini kurdum fakat bir değişim olmadı. Yardımcı olabilir misiniz?

Kasanın içinden birkaç görsel ekliyorum.
Bu takılı olmadan geldi.

IMG_6101.jpg

Yuvalar:

?hash=117b3318be5f44e409db25caf1576f5b.jpg

IMG_6105.png

Dosya Ekleri

• IMG_6104.jpg
    IMG_6104.jpg
    99,7 KB · Görüntüleme: 128
Çözüm
Yani kasadaki renk değişimlerini manuel olarak yapamıyorum driver ile bile. Doğru anladım değil mi? Eğer öyleyse boşta olan LED kablosunun işlevi nedir?

Kasa M100R'dan evrilme, kontolcü için kablo ve buton duruyor, fanlar Auto-RGB yani kafasına göre çalışıyor, kontrol edemezsiniz.

Butonun işlevsiz olduğu sitesinde yazıyor.

-LED Switch (no function).
Kasanın diğer tarafında RGB kontrolcüsü olacaktır oraya takacaksınız LED yazan kabloyu. Fotoğraf atabilirseniz nereye takacağınızı işaretleyebilirim.

Kasanın diğer tarafında RGB kontrolcüsü olacaktır oraya takacaksınız LED yazan kabloyu. Fotoğraf atabilirseniz nereye takacağınızı işaretleyebilirim.

Fanların RGB/ARGB bağlantıları anakarta yapılmamış olabilir, o nedenle kontrol edemiyorsunuzdur. Anakart üzerinde JRGB veya JRAINBOW portlarına bağlantı yapacaksınız.
Boşta olan kablo sadece attığım kablo ama. Tek kablo ile mi oluyor bu işlem?

M100A kasada o tuş işlevsiz, renk değiştirilmiyor, internetten gördüğünüz M100R kasa olabilir.

Kasa fanları Auto-RGB.
Yani kasadaki renk değişimlerini manuel olarak yapamıyorum driver ile bile. Doğru anladım değil mi? Eğer öyleyse boşta olan Led kablosunun işlevi nedir?

Fotoğraflardan hiçbir şey anlamadım.
Anakarta bağlantısı yapılmamış olan tek kablo •LED yazan bu kablo. Bunun dışında takabileceğim boşta bir kablo yok. Diğer attığım fotoğraflar yuvalar.
Anakartım bu. B550M PRO-VDH WIFI
Boşta olan yuvaları çekebildiğim kadar net çektim. Diğer kablolardan dolayı bu kadar net olabiliyor.

1699278154643.png

@Presuda LED kablosu, normalde kasa ile birlikte gelen rgb/argb kontrolcüsüne takılıp kasa üstündeki butondan renkleri kontrol etmek için ancak bu kasa beraberinde herhangi bir kontrolcü ile gelmediği için o kablo boşa çıkıyor.

1699279778917.png

Yani kasadaki renk değişimlerini manuel olarak yapamıyorum driver ile bile. Doğru anladım değil mi? Eğer öyleyse boşta olan LED kablosunun işlevi nedir?

Kasa M100R'dan evrilme, kontolcü için kablo ve buton duruyor, fanlar Auto-RGB yani kafasına göre çalışıyor, kontrol edemezsiniz.

Çözüm
@Presuda LED kablosu, normalde kasa ile birlikte gelen rgb/argb kontrolcüsüne takılıp kasa üstündeki butondan renkleri kontrol etmek için ancak bu kasa beraberinde herhangi bir kontrolcü ile gelmediği için o kablo boşa çıkıyor.

Eki Görüntüle 2005055

İlginiz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı