jüpiter2001
Hectopat
Bende de HDD bölmesi bunun aynısıydı oraya koydum bantladım hocam. 1 yıldır o şekilde kullanıyorum.
İnceleme video'larına baktığım kadarıyla kızak yok hali hazırda.Merhaba, İncehesap'tan yeni bir sistem aldım, eski biblgisayardaki HDD'yi de takmak istedim ama kasanın arkasında alt köşede hard disk bölümünde kızak bulunmuyor. Hard diski yuvaya takmaya çalıştım ama yuva geniş geliyor, kasa modeli ile fotoğrafları aşağıda paylaşıyorum.
msi mag forge m100a d60 600w 80+ psu micro-atx
Bu kasanın en büyük dezavantajı ARGB olması ayarlanamıyor çok sinir bozucu kapatmak isteyincede kapanmıyor ışıkları sinirimi bozuyor sırf bu yüzden değiştirmek istiyorum bazen kasayı.
İnceleme video'larına baktığım kadarıyla kızak yok halihazırda.
Eki Görüntüle 2419088
Benzer tasarımlı bir kasaya takmıştım. Yanlarda olan o demir çıkıntıların üstüne koyup, vidalayın. Sabit duruyor.
Anakartta ARGB desteği varsa yine de ayarlan mıyor mu?
Kasanın içinde şöyle 2 adet metal parça var kızak için aparat sandım ama tek vida girişi var ve uç tarafta, yani işlevi nedir pek anlamadım.
Eki Görüntüle 2419094
Ben anakarttan değiştirebilir diye düşünmüştüm neyse artık bu şekilde kullanacaz, bu arada konuyla ilgisi yok yeni başlık açmadan bir şey daha sormak istedim, Ekran kartını taktım ekran kartının güç kablosunun takıldığı yer 8 pinli ama kasanın içindeki güç kablosunda ise 6 + 2 pinli kablo var. 6 pinli kabloyu taktım yerine oturdu diğer 2 pinli kablonun yönü önemli mi, rastgele taksak olur değil mi?Hayır dostum hiçbir şekilde renkleri ayarlanamıyor veya ışıkları kapanmıyor aşırı sinir bozucu.
Onlar PCI slotları, yani ekran kartının takıldığı yerdeki demirler. Hazır sistem aldıysanız onu söküp, ekran kartını takmışlardır sonrada kutuya atmışlar.Yandan vidalamak çok zor. Kasanın içinde şöyle 2 adet metal parça var kızak için aparat sandım ama tek vida girişi var ve uç tarafta, yani işlevi nedir pek anlamadım.
Rastgele takmanızın imkanı yok, düz bir yönü var onların. Altılı kısmı sağ tarafa, son 2'li olanıda soluna takın ve iyice oturtun. Üstündeki kıskaç kartın üstünde kalacak.Ben anakarttan değiştirebilir diye düşünmüştüm neyse artık bu şekilde kullanacaz, bu arada konuyla ilgisi yok yeni başlık açmadan bir şey daha sormak istedim, Ekran kartını taktım ekran kartının güç kablosunun takıldığı yer 8 pinli ama kasanın içindeki güç kablosunda ise 6 + 2 pinli kablo var. 6 pinli kabloyu taktım yerine oturdu diğer 2 pinli kablonun yönü önemli mi, rastgele taksak olur değil mi?
Evet teşekkürler 6'lı kısım sağ tarafa tırnak kısmı ekran kartının üstüne kalacak şekilde takılıyor, 2 li pin kablosunun bir yönü yok herhalde sol tarafa taktım.Onlar PCI slotları, yani ekran kartının takıldığı yerdeki demirler. Hazır sistem aldıysanız onu söküp, ekran kartını takmışlardır sonrada kutuya atmışlar.
Vida konusunda ise hocam. Evet zor ama imkansız değil, evde birisi varsa ondan tutmasını rica edin sizde vidalayın.
Rastgele takmanızın imkanı yok, düz bir yönü var onların. Altılı kısmı sağ tarafa, son 2'li olanıda soluna takın ve iyice oturtun. Üstündeki kıskaç kartın üstünde kalacak.
Kabloları direk dışarı alın takana kadar, ayrıca dikkat edin HDD'nin kablo girişleri dışarı baksın. Bu tarz ucuz sistemlerin çoğunda kızak yok, nedeni hakkında bir fikrim yok.HDD yi de sizin dediğiniz gibi denemeye çalışacam ama kablolar çok fazla, kızak nasıl düşünülmemiş çok tuhaf.