MSI MAG Vampiric 010M vs Corsair Carbide Serisi 275R

Teşekkür ederim. Bende ASUS DUAL 2060 ekran kartı aldım. Ryzen 5 3600 ile beraber kullanmayı düşünüyordum. Sen Ryzen 5 2600 ile beraber kullanıyosun galiba. Sence nasıl memnun musun şuan ki performanstan?

Evet R2600 ile kullanıyorum ben. Geçen sene sistemi topladığımda 3600 henüz çıkmamıştı. 1-2 ay sonra çıkacağını biliyordum ama yine de beklemedim çünkü uzun zamandır PC toplamayı bekliyordum ve daha fazla bekleme gereği duymadım. Performans açısından doğal olarak 3600 benim işlemciden daha iyi fakat 2600 de hala üzmez. Hiçbir oyunda işlemci açısından bir sıkıntı yaşamadım. Sadece işlemcinin stok soğutucusu fazla performans vermediği için biraz ısınma sorunu yaşıyordum onu da soğutucu alarak çözdüm. İşlemci tarafında bir sorun yaşamadım yani. Ama eğer AMD sistem toplayacaksan ,imkanın varsa, Ryzen 3600 al. Eğer bütçemi zorlar diyorsan da Ryzen 2600 almak yerine Ryzen 3 1600'ün 12nm olan modelini al. Ryzen 2600 ile hemen hemen aynı performansı veriyor. Birinci nesil işlemci olması başka konularda sıkıntı çıkarır mı bilmiyorum ama performans açısından 1600'ün 12nm modeli ile 2600 neredeyse aynıydı. İnternetten kısa bir araştırma veya karşılaştırma videosu ile anlayabilirsin. Aralarında 150-200 TL civarı bir fark vardı en son. Şu an fiyatlar nasıl bilmiyorum ama.

Güzel açıklamışsın teşekkür ederim. Ben şuanda sistemin bütün parçalarını(SSD hariç) kararlaştırıp satın aldım. Önümüzdeki hafta içerisinde anakartım ve işlemcim kargodan geldiğinde toplamaya başlayacağım. İşlemci olarak R5 3600'ü düşünüyordum ve buna karar verip aldım. Merak etmemin sebebi ise R5 2600 ile aralarında 300-400 Lira fark varken bu farkla R5 3600 almaya değer mi diye. Ben de ileri ki zamanlarda kule tipi soğutucu almayı düşünüyorum. Şuan ki kullandığın soğutucudan memnun musun ve termal macun olarak hangisini kullanıyorsun?

Dediğim gibi 3600 alacak bütçen varsa kafana takmaya gerek yok bana göre fiyat farkına değer.

3600 oyun performansı olarak daha iyi. Üçüncü nesil bir işlemci ve 7nm. Tek çekirdek performasının da arttığını okudum. Bence bunlar gayet geçerli sebepler Ryzen 3600 tercih etmek için. Şu an sistem topluyor olsam ben de kesinlikle 3600 alırdım.

Soğutucuyu da imzadan görmüşsün ama yine yollayayım. Şu siteden almıştım : Arctic Freezer 34 eSports DUO amd intel işlemci soğutucu ve cpu soğutucu

Siparişler kısmından kontrol ettim. 13.09.2019 tarihinde sipariş etmişim. Kargo ile birlikte 283 TL tutmuş. Şimdi dolar kuru ve pandemi yüzünden fiyatı çok fazla artmış. En düşük fiyat 480 TL benim gördüğüm kadarıyla.

Soğutucudan da fazlasıyla memnunum. Fanları neredeyse hiç ses çıkarmıyor. Montajı zor değil.

Termal macun olarak soğutucunun içinden çıkan Arctic MX-4'ü kullanıyorum ama tek kullanımlık olarak geliyor (İstersen yine aynı termal macunun 4gr olanını alabilrsin internetten. 50 lira falandı fiyatı.) Soğutucuyu alalı 9 ay olmuş ve macununu hiç değiştirmedim. Buna rağmen performansında bir azalma olmadı. Yine de yakın zamanda macun yenilemeyi düşünüyorum. Büyük ihtimalle yine Arctic MX-4 alırım.

Sıcaklık değerleri de inanılmaz değişti kule tipi soğutucu taktıktan sonra. Ryzen 2600'ün stok soğutucusu ile Witcher 3 oynarken sıcaklık 75 derecelere çıkıyordu. Sistem boştayken de işlemci 64 dereceye kadar çıkıyordu. Bu soğutucu ile birlikte gördüğüm en yüksek sıcaklık 55 derece. Sürekli sıcaklıkları kontrol ederim oyun oynarken falan. İlk günlerde de 55 dereceyi geçmemişti hala geçtiğini görmedim. Üstelik bilgisayar gün boyu açık kalıyor neredeyse. Boştaki işlemci sıcaklığı da 40-41 derece genelde. Kullandığım kasada sadece 1 tane egzoz fanı var bu arada bunu da hesaba katmak gerek. Kasa fanlarını 2-3 tane yapsam sıcaklıklar daha düşük olur belki de.

---

Bu arada Ryzen 3600 hakkında bir yazı dikkatimi çekti. Sen de böyle bir şey yaşarsan yardımcı olur belki :

Son düzenleme:
Benim kasamda önde 3 ve arkada 1 adet toplamda 4 adet fan var sanırım bu yeterli olur. İşlemci için gerekli olanlar şeyleri, kasayı tamamen toplayıp çalıştırdıktan sonra karar vermekte fayda var. Üşenmeyip uzun uzun açıklamışsın eline sağlık çok teşekkür ederim.

Hava sirkülasyonu açısından bir sıkıntı yaşamazsın 4 fan ile, yeterli olur. Soğutucu tarzı ekipmanlar da sonradan halledilir dediğin gibi. Önce stok olarak performansına bakmak gerek belki de yeterli gelecektir stok soğutucusu. Eğer yukarıdaki kullanıcının yazdığı gibi işlemci çok ısınırsa sen de core performance boost özelliğini kapatarak deneyip kontrol edersin. Stok soğutucu yeterli ise overclock yapmadığın sürece ek soğutucu masrafı yapmana gerek kalmaz. Rica ederim, ne demek. Hayırlı olsun şimdiden, güle güle kullan sistemi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…