Dediğim gibi 3600 alacak bütçen varsa kafana takmaya gerek yok bana göre fiyat farkına değer.
3600 oyun performansı olarak daha iyi. Üçüncü nesil bir işlemci ve 7nm. Tek çekirdek performasının da arttığını okudum. Bence bunlar gayet geçerli sebepler Ryzen 3600 tercih etmek için. Şu an sistem topluyor olsam ben de kesinlikle 3600 alırdım.
Soğutucuyu da imzadan görmüşsün ama yine yollayayım. Şu siteden almıştım :
Arctic Freezer 34 eSports DUO amd intel işlemci soğutucu ve cpu soğutucu
Siparişler kısmından kontrol ettim. 13.09.2019 tarihinde sipariş etmişim. Kargo ile birlikte 283 TL tutmuş. Şimdi dolar kuru ve pandemi yüzünden fiyatı çok fazla artmış. En düşük fiyat 480 TL benim gördüğüm kadarıyla.
Soğutucudan da fazlasıyla memnunum. Fanları neredeyse hiç ses çıkarmıyor. Montajı zor değil.
Termal macun olarak soğutucunun içinden çıkan Arctic MX-4'ü kullanıyorum ama tek kullanımlık olarak geliyor (İstersen yine aynı termal macunun 4gr olanını alabilrsin internetten. 50 lira falandı fiyatı.) Soğutucuyu alalı 9 ay olmuş ve macununu hiç değiştirmedim. Buna rağmen performansında bir azalma olmadı. Yine de yakın zamanda macun yenilemeyi düşünüyorum. Büyük ihtimalle yine Arctic MX-4 alırım.
Sıcaklık değerleri de inanılmaz değişti kule tipi soğutucu taktıktan sonra. Ryzen 2600'ün stok soğutucusu ile Witcher 3 oynarken sıcaklık 75 derecelere çıkıyordu. Sistem boştayken de işlemci 64 dereceye kadar çıkıyordu. Bu soğutucu ile birlikte gördüğüm en yüksek sıcaklık 55 derece. Sürekli sıcaklıkları kontrol ederim oyun oynarken falan. İlk günlerde de 55 dereceyi geçmemişti hala geçtiğini görmedim. Üstelik bilgisayar gün boyu açık kalıyor neredeyse. Boştaki işlemci sıcaklığı da 40-41 derece genelde. Kullandığım kasada sadece 1 tane egzoz fanı var bu arada bunu da hesaba katmak gerek. Kasa fanlarını 2-3 tane yapsam sıcaklıklar daha düşük olur belki de.
---
Bu arada Ryzen 3600 hakkında bir yazı dikkatimi çekti. Sen de böyle bir şey yaşarsan yardımcı olur belki :
Eki Görüntüle 597964