MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi vs MSI X670E Gaming Plus

Maysterouses

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi
MSI X670E Gaming Plus.

Anakartları arasında kaldım.

Ürünü fiziki olarak şehrimdeki bir mağazadan alacağım bunun sebebi aktif kullandığım kartı internet sitesinden almam ve kusurlu çıkması halde herhangi bir çözüme ulaştırmamaları.

Bulunduğum şehirdeki mağazada X870 Tomahawk yok bu yüzden X670E üzerinde bayağı kararlı duruyorum ama yanlış yapar mıyım?
Tabii ki X870 daha mantıklı geliyor fiyat ve özellik olarak da ancak şehrimdeki satıcıda yok. X670E uzun vadede beni üzer mi? Yanlış bir seçim olur mu?

Çok sık parça değiştirme, güncelleme yapmam kısa vadede. En fazla SSD eklemesi yaparım ki o da çok kısa vadede ihtiyaç duymayacağım gibi duruyor ki basit bir ekleme işlemi.

Bunun haricinde incelerken gördüğüm;
İncelediğim bir karşılaştırma sitesinde X870 Tomahawk a-XMP destekliyor ancak X670E bu konuda destek sağlamıyor.
RAM'leri alırken XMP olarak almışım X670E alsam bir problem yaşar mıyım?

sistem

• Ryzen 7 78003x3D işlemci.
  • NVIDIA RTX 4080 Super ekran kartı.
  • ASRock B650M pg riptide anakart (değişecek)
  • 32 GB Vengeance CL30 6000 XMP MHz RAM.
  • Kingston 1TB SSD.
  • Peerless assasin kule tipi soğutucu.
  • Corsair 4000D airlflow + 850W 80+ Gold PSU.
  • Windows 10 Pro 64 Bit işletim sistemi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mag X870 Tomahawk Wifi kullanıyorum. Yerli ve yabancu forumlarda konuları takip ediyorum. Sorun yaşayan çok, özellikle 9800X3D ile. MSI'ın yeni X870 anakartlarında üretim kalitesi sorunu var. X870'de Asus'a yönelmeni tavsiye ederim.

Burada konu var:

Kartın güncel olması ve bir çok güzel özelliği yüzünden düşünüyordum ancak BIOS update ile zamanla rayına oturacaktır diye düşünmüştüm. x670E ise artık oturmuş bir karttır diye düşünüyordum çünkü iki senelik bir kart. ASUS konusuna gelirsek onda da problemler mevcut olduğundan MSI tercih ettim. x670E biraz daha mantıklı olacak gibi.

7800x3D ile herhangi bir sorun yaşar mıyım? benim 9800x3d değil çünki.

Son düzenleme:

7800x3D ile problemsiz bir şekilde 2 aydır kullanıyorum. Malzeme kalitesinde bir sıkıntı olmadığı aşikar. Sorun yazılımsal olabilir mi? Ya da hala uygun BIOS güncellemesi almaması falandır. 9800x3D ye geçmeyi korkutan bir anakart kendileri. Son durum ne acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…