MSI MAG Z390 TOMAHAWK adlı anakarta 3600MHz bellekleri doğrudan takabiliyor muyuz?
Şahsen anladığım kadarıyla en fazla 2666MHz destekliyor ve 2666MHz RAM alıp anakarta taktığımızda Overclock ile hızını mesela 3000 yapabiliyoruz ama doğrudan 3600 MHz RAM'i takamıyoruz.
As a world leading gaming brand, MSI is the most trusted name in gaming and eSports. We stand by our principles of breakthroughs in design, and roll out the amazing gaming gear like motherboards, graphics cards, laptops and desktops.
XMP ile belleklerinizi kaç MHz alırsanız o frekansta kullanabilirsiniz.
Dolayısıyla 3600 MHz bir bellek alırsanız, belleği 3600 MHz frekansta kullanabilirsiniz.
Aynı anakarttan ben de alacağım için RAM listesini uzun uzun ben de incelemiştim daha önceden. Corsair Vengeance 16 GB RGB Pro modelinden almayı düşünüyordum ve listede aynı modelin 32 GB olanı varken 16 GB olan versiyonu yok ama ben yine de söylediğim RAM'i alacağım. Sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
Anladım sağolun bir sorum daha olacak, 2 tane 2600mhz Ram ve ileride iki tane 3600 mhz Ram taktığımda. 3600 hızında olanlar kendi hızında mı çalışır yoksa 2600'e düşer mi?
Anladım sağolun bir sorum daha olacak, 2 tane 2600mhz Ram ve ileride iki tane 3600 mhz Ram taktığımda. 3600 hızında olanlar kendi hızında mı çalışır yoksa 2600'e düşer mi?