MSI MAG Z590 Torpedo 2.634TL

MSI Gaming X570 Edge Wi-Fi kullanıyorum işlemcim 3700X daha sonrası işlemci yükseltme yaptığım da bu anakartı almak mantıklı olur mu yoksa mevcut anakartım daha mı iyi? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Edit: Anakart Intel için miş.

Anakartınız önümüzdeki 6-7 yılı bile çok rahat götürür.

Kaç GB RAM arıyorsunuz ve bütçe nedir?

Bütçe de 4 üstüne çıkmak istemiyorum 16 GB bulursak 32 de olabilir.
Bir arkadaş bunu sat dedi geldiğinde ocak ayında yeni anakart ve Intel işlemcileri çıkacak onlardan al dedi şu an kararsız kaldım sebebi yıllardır eski PC kullanıyorum şu an bu bana yepyeni gibi geliyor. Ne yapayım kararsızım?

Güzel fiyatmış, bitmiş sanırım.

Evet son 2 adetten 1 tanesini ben aldım sonradan stok bitince 5600'e çıktı fiyat ve yine 3 stok var diye gözüktü ama satıcı farklıydı ben Amazon Germany'den aldım.

Anakartınız önümüzdeki 6-7 yılı bile çok rahat götürür.

AMD de soket konusunda çok iyi sağlam bir anakart alırsan sürekli yeni çıkan işlemcileri bile takarak yükseltme yapabilirsin AMD işlemcileri için Intel öyle değil.

Hocam AMD yeni nesillerde soket değişti haberiniz yok sanırım. AM5 yapısına geçtiler.

Bu ram güzel olur.

Msi x570 edge wifi anakarta 5xxx serisi işlemci takılır mı?

Bilmiyorum hocam AM4 soketler için söyledim yeni AM5 de uzun zaman destek vereceklerini söylediler ve AM4'ün soğutucuları AM5 ile uyumlu olacaklarını söylediler.
RAM güzel anakartı satayım mi gelince kutuyu açmadan DDR5 RAM'li almaya değer mi bazıları DDR4 ile 5 arasında fark yok diyor.

DDR5 güzel yenilikçi ama fiyatları çok uçuk. Yani değmez DDR4 sistemler hala daha aşırı satıyor ve satmaya devam da eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…