MSI MAG Z590 Torpedo nasıl?

Merhaba. Birkaç saat önce bu anakartı 2600'e sipariş verdim, stok bittikten sonra 5600'e satılmaya başlandı. Eski 10 yıllık PC'mi emekli edeceğim. Bunu şimdilik sipariş verdim. Nasıldır? Ürünü biraz aceleye getirip sipariş verdim. Ürün hakkında bilgim yok. Daha buna RAM siparişi vereceğim.

MSI MAG Z590 Torpedo soket 1200 DDR4 5333 (OC) PCI-e gen 4, M.2 USB3.2 1X 2.5G lan + 1X 1GB lan ATX https://www.amazon.com.tr/dp/B08WQ4...n_i_MV4YQJ559F00YQJ07XKE?_encoding=UTF8&psc=1

Çok baba bir anakart. WiFi ile işin yoksa net çok iyi bir anakart. Fiyat mükemmel.

M.2 SSD lazımsa da https://www.amazon.com.tr/Aorus-700...mputers&sprefix=1+tb+m2,computers,109&sr=1-25

LGA1200 eski soket o anakartı satmanızı öneririm.
Intel ve AMD'nin ocak ayında sunacağı işlemcileri bekleyin ve o zaman yapıştırın sistemi diye önerimi sunarım.

En doğrusunu yapmış olursunuz.
Madem sıfır sistem kuracaksınız.
Paranızı yeni işlemci ve ekran kartları ile kurmanızı öneririm.

Son düzenleme:

Öncelikle attığınız linklerdeki ürünler çok iyiydi. Teşekkürler.
Evet bende onu düşündüm ama yeni gelecek ürünlerden dolayı DDR5'li anakartların ve yeni 12.nesillerin fiyatı düşer mi? Çünkü bu dediğiniz çok mantıklı bir hareket ama ben kararsız kaldım.
Mesela şu an şu elimde olanları yazacağım.
PSU: ASUS ROG 550W Gold.
SSD: Gigabyte 240 GB 2.5 ( M.2 değil)
Ekran kartı: ASUS GT1030 GDDR5.

Anakart eskisi yani şu an kullandığım.
Gigabyte ES2l G31m.
Işlemci: Q9650 Intel.
HDD: Samsung 320 GB.
Monitör: LG Flatron 75Hz.

Ekipman olarak.
Fare: Logitech G903.
Klavye: Logitech G915.
Mouse pad: Logitech G Power play kablosuz şarjlı G903'e özel dışarıdan sipariş ettim.
Ses sistemim Logitech Z337 Bluetooth 2+1

Şimdi sistemim böyle karışık bir şey nasıl değerlendirebileceğim parça olur mu SSD falan 5 aylık yeni.
PSU uyumlu mu yeni aldığım anakarta?

Sadece PSU olur olursa

SSD'yi 2. yedekleme olarak kullanabilirsin ama

M.2'yi sipariş et o zaman hangi sistemi kurarsan kur lazım olacak fiyat böyleyken kaçırma.

Bu 1 TB M.2 SSD 2030'a kadar kullanırsın diye düşünüyorum.

LGA 1700 anakartına geçtim yardımcı olur musun?

Eski Z590 anakartı iade edeceğim Z690 yolda geliyor.

13.nesil işlemci takacağım.

O anakartı uygun fiyata almıştınız.
Kar amaçlı ya da kar amacı gütmeden satmayı deneseydiniz. Birisinin işi görülebilirdi.

Neden Z690? Ve hangi konuda yardıma ihtiyacınız var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…