MSI MAG Z790 Tomahawk vs MSI Pro Z690-A vs ASUS TUF Gaming Z690-Plus

Bütçe
10000
Yer
Selim
Daha fazla  
Meslek
Selim
RAM
3600MHz CL20 32x4
İşlemci
i9 12900KS & i9 13900K
Arkadaşlar bu anakartlardan F/P olarak tavsiyenizi yapar mısınız?
5900 TL MSI Z690-A Pro.
6257 TL ASUS TUF Gaming Z690-Plus D4.
9560 TL MSI MAG Z790 Tomahawk Wi-Fi
Anakartları i9 12900KS(daha işlemciyi almadım) ile kullanacağım. Soğutma performansları nasıldır bunların, server makinesi olarak kullanılacak üstünde 128 GB DDR4 RAM takılı olacak, sistem DDR5 olmayacak. i9 13900K alırsam bana 4K ek masraf ya da 13900KS alacak olursam 10k ek masraf var. 13. nesilde ks serisi almak gereksiz olur, 4K ek para vererek 13900k almama değer mi sizce?

Neyse işin sadedine gelecek olursak fiyat performans olarak 12900KS veya 13900k için önerdiğiniz anakart hangisidir. Aralarında çok fiyat farkı yok biliyorum fakat vade farkı işin içine giriyor. İlkinde vade farksız 3 taksit yapabiliyorum, diğerlerinde taksit yapmaya çalışırsam vade farkı işin içine giriyor.

Intel almanı önermem. Hem çok ısınıyor hem de aşırı fazla güç çekiyor. AMD'ye yönelmeni öneririm.

Oyun sunucusu tarafında tekli çekirdek performansından dolayı ve ağırlıklı olacak oyunun sunucusunda daha iyi performans veriyor. AMD üzerinden değil de yukarıda seçenekler üzerinden tavsiyelerinizi yapmanız mümkün müdür? Sizce 12900KS ile 13900k arasındaki fiyat farkına değer mi? Ks serisi Overclock'a daha meyilli olduğu için overclock farkıyla 13900K'yı geçmem mümkün müdür?
Aynı zamanda anakartlar arasında ısı derecesi ya da başka farklar bulunmakta mıdır? Z790 Tomahawk modelini almak bana ayrı bir şey katar mı?

Oyun sunucusu tarafında tekli çekirdek performansından dolayı ve ağırlıklı olacak oyunun sunucusunda daha iyi performans veriyor. AMD üzerinden değil de yukarıda seçenekler üzerinden tavsiyelerinizi yapmanız mümkün müdür? Sizce 12900KS ile 13900k arasındaki fiyat farkına değer mi? Ks serisi Overclock'a daha meyilli olduğu için overclock farkıyla 13900K'yı geçmem mümkün müdür?

Geçmen mümkün olmaz. Stok haliyle arada yüzde 30 fark var, ciddi bir fark.

Fiyat farkına değer yani.

MSI Z690-A PRO yeterli olur. Z790 ile aradaki fiyat farkına değecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Geçmen mümkün olmaz. Stok haliyle arada yüzde 30 fark var, ciddi bir fark.

Fiyat farkına değer yani.

MSI Z690-A Pro yeterli olur. Z790 ile aradaki fiyat farkına değecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Z690 serisi alırsam 13. nesil ile direkt çalışmıyor değil mi, BIOS güncellemesi gerekiyor. Aralarında kullanım süresi vs. gibi farklar var mı? Belki de 3 yıl 4 yıl hiç güncellenmeyecek anakart, sıkıntısız bir şekilde idare etsin.

Hayır, ikisi de aynı soketteki bütün işlemcileri destekliyor zaten, kullanım süresi açısından niye fark olsun ki?

BIOS flashback var. İşlemci desteklenmese ve işlemci takılı olmasa bile BIOS güncelleyebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hayır, ikisi de aynı soketteki bütün işlemcileri destekliyor zaten, kullanım süresi açısından niye fark olsun ki?

BIOS flashback var. İşlemci desteklenmese ve işlemci takılı olmasa bile BIOS güncelleyebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Başka sitelere bakındığımda 5900 TL 6 ay vade farksız MSI Pro Z690-A. 8700 TL MSI Z790 Tomahawk 6 ay vade farksız. Aralarındaki fiyat farkı az ve güncel olduğundan aklımda takılıyor. Aynı zamanda başka bir video da MSI Pro Z690-A'nın VRM sıcaklık değerlerinde kötü olduğunu görünce tereddüt ettim.

Başka sitelere bakındığımda 5900 TL 6 ay vade farksız MSI Pro Z690-A. 8700 TL MSI Z790 Tomahawk 6 ay vade farksız. Aralarındaki fiyat farkı az ve güncel olduğundan aklımda takılıyor. Aynı zamanda başka bir video da MSI Pro Z690-A'nın VRM sıcaklık değerlerinde kötü olduğunu görünce tereddüt ettim.

Sana kalmış, alabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı