MSI MAG241C FreeSync açıkken ekran parıltısı sorunu

berbatine

Decapat
FreeSync açıkken FIFA 19 dahil bir çok oyunda arka plandaki beyaz ışıklar anormal derecede parıldıyor ve sanki ekran parlaklığı değişiyor, bunun sebebi nedir?

FPS takibi yapın 70 FPS altına inice flicker yapıyor bu monitor. Şahsen kullanıyorum ben de ve Freesync kapalı kullanıyorum bu sorun nedeni ile. Bazı oyunlarda FPS yüksek olsa da menülerde dolanırken flicker yaptığı oluyor.

Ve bu maalesef bu monitöre özel bir problem değil. Freesync monitörlerin çoğunda var bu.

FPS takibi yapın 70 FPS altına inice flicker yapıyor bu monitor. Şahsen kullanıyorum ben de ve Freesync kapalı kullanıyorum bu sorun nedeni ile. Bazı oyunlarda FPS yüksek olsa da menülerde dolanırken flicker yaptığı oluyor.

Ve bu maalesef bu monitöre özel bir problem değil. Freesync monitörlerin çoğunda var bu.

Bundan kurtulmak için ne yapmamız gerekiyor ?

Kullanmak istiyorsanız yüksek FPS için detayları düşürebilirsiniz. Ya da freesync kapatarak sabit 144hz kullanırsınız.
144hz olunca grafi yırtılması görünmüyor çünkü bi eksikliği hissedilmiyor.
Ekran kartınız Nvidia ise Fastsync özelliğini açabilirsiniz, grafik yırtılmasını engeller.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı