Merhaba, VA panel yeni bir monitör aldım. Yaklaşık 1 hafta oldu sizce bu derece ghosting normal mi yoksa iade etmeliyim? Amazon üzerinden aldigım için iadede sıkıntı olacagını sanmıyorum.
VA panellerde bu derecede Ghosting oluyor genelde. Monitör ayarlarında MBRT ayarı falan varsa onu faste almayı dene. Bir de DP kablosuyla bağla sisteme. Hala Ghosting bir miktar olur ki o da panelin özelliği. Ghosting'i hiç istemiyorsan İPS yada TN panel alman gerek.
VA panellerde bu derecede ghosting oluyor genelde. Monitör ayarlarında mbrt ayarı falan varsa onu Fast'e almayı dene. Bir de DP kablosuyla bağla sisteme. Hala ghosting bir miktar olur ki o da panelin özelliği. Ghosting'i hiç istemiyorsan IPS ya da TN panel alman gerek.
İade etmeye gerek var mi yok mu sen bilirsin, eğer FPS oyunları oynuyorsan rahatsiz edebilir. Hikayeli oyunlar oynayıp film izliyorsan pek sorun olacağını sanmıyorum. Ben şahsen Curved sevdiğim için ve FPS oyunları cok fazla oynamadigimdan dolayı VA panel bir monitör aldım, özellikle yüksek kontrast sunması da beni cezbediyor. Ufak bir Ghosting var İPS'e göre ama benim için önemli değil. Senin de ihtiyaçların bunun gibiyse kullanabilirsin.
İade etmeye gerek var mi yok mu sen bilirsin, eğer FPS oyunları oynuyorsan rahatsiz edebilir. Hikayeli oyunlar oynayıp film izliyorsan pek sorun olacağını sanmıyorum. Ben şahsen Curved sevdiğim için ve FPS oyunları cok fazla oynamadigimdan dolayı VA panel bir monitör aldım, özellikle yüksek kontrast sunması da beni cezbediyor. Ufak bir Ghosting var İPS'e göre ama benim için önemli değil. Senin de ihtiyaçların bunun gibiyse kullanabilirsin.