İtopya Ankara şubesinden geçtiğimiz cuma günü MSI Optix G273 QF modelini aldım. Ölü piksel, Ghosting testlerini orda yaparak sorunsuz şekilde aldım. 4649₺ şuan ücreti var. İtopya en ucuzu, hepsiburada gibi yerlerde 5400₺ gibi fiyatları var.
Konudaki monitörle kıyaslamalarına Rtings üzerinden inceledim. Benim fark ettiğim G273QF modeline ek olarak büyük farklar; arka kısımda RGB, ergonomik olarak avantajı var (pivot var mı yok mu göremedim), HDR desteği (muhtemelen HDR400 olduğundan dolayı tatmin edici olmayacaktır.) Geri kalan özellikler birebir aynı. Panel, görüntü kalitesi gibi çok ufak farklar mevcut benim gördüğüm kadarıyla. Ergonomik olarak G273QF modeli ön-arka şekilde ayarlama yapılabiliyor.
Attığınız site güvenilir ise yaklaşık 500₺ gibi fark var mantıklı alınabilir. Güvenilir değil ise 1000₺-1500₺ gibi farklar mevcut. Almak isteyen arkadaşlar bahsettiğim monitörü araştırabilirler. O fiyat farkına değecek aşırı özellikler göremedim çünkü araştırdığım kadarıyla giriş seviyesi HDR özelliği tatmin edici değil. Ankara veya İstanbul da yaşıyorsanız test edip alma imkanınız var ölü piksel çıktığında anında diğeriyle değiştiriyorlar.
Rtings :
The MSI Optix MAG274QRF-QD is better for most uses than the MSI Optix G273QF, but they have similar gaming performance. They both have an incredible response time, very low input lag, and a 165Hz refresh rate for gaming. The MAG274QRF-QD has much better ergonomics, allowing you to easily adjust...
MSI Optix G273 QF :
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası