MSI MAG274QRF-QD E2 monitör alınır mı?

Under Taker

Hectopat
Daha fazla  
MSI MAG274QRF-QD E2 model monitör almayı düşünüyorum fakat internette çok fazla"MSI monitör sıkıntılıdır, böyle sorunlu, şöyle kötü" gibi bir sürü konu var. Daha önce bu monitörü veya başka bir MSI monitörü kullananlar deneyimlerini anlatabilir mi? Uzun vadede sorun çıkarıyorlar mı? Malum MSI teknik servisiyle uğraşılmaz.

E2 olmayan versiyonu çok övülüyor, tabii o eski bir monitör. Galiba e2'de onun bu yıl çıkmış revizesi bende almayı düşünüyorum.

Evet incelemelerini izledim renk gamutu falan çok hoşuma gitti fakat sanırım almayacağım. Çünkü internete baktığımda alındıkta 1-2 sene sonra çöp olan bir sürü MSI monitör şikayetleri var. Hatta monitör soğukken oluşan çizgi şikayetlerinini belki de %70'i MSI geri kalanı diğer markalar. ChatGPT'den de analiz yapmasını istedim MSI monitörlerinin bozulma olasılığının ASUS, LG, Samsung, Dell gibi markalara nazaran çok daha yüksek olduğunu söyledi. Sanırım bende o markaların modellerine yöneleceğim. Bahsettiğim çizgiler

Evet incelemelerini izledim renk gamutu falan çok hoşuma gitti fakat sanırım almayacağım. Çünkü internete baktığımda alındıkta 1-2 sene sonra çöp olan bir sürü MSI monitör şikayetleri var. Hatta monitör soğukken oluşan çizgi şikayetlerinini belki de %70'i MSI geri kalanı diğer markalar. ChatGPT'den de analiz yapmasını istedim MSI monitörlerinin bozulma olasılığının ASUS, LG, Samsung, Dell gibi markalara nazaran çok daha yüksek olduğunu söyledi. Sanırım bende o markaların modellerine yöneleceğim. Bahsettiğim çizgiler
Reddit postuna baktım, sıkıntı olay. Gigabyte'dada yaşayan varmış aynı sorunu aslında panel üreticisini bulup o üreticinin yaptığı panelleri almamak lazım gibi geldi bana. Heralde MSI kendi panel üretmiyordur.

Reddit postuna baktım, sıkıntı olay. Gigabyte'da da yaşayan varmış aynı sorunu aslında panel üreticisini bulup o üreticinin yaptığı panelleri almamak lazım gibi geldi bana. Herhalde MSI kendi panel üretmiyordur.

Evet MSI kendi panellerini üretmiyor başka üreticilerden satın alıyor. Fakat bana kalırsa MSI ürünlerin direkt kalite kontrol aşamasında sıkıntı var çünkü baktığımda sadece 1 veya birkaç model değil çok farklı modellerden aynı veya benzer şikayetler vardı bu kadar tercih edilen bir markanın böyle sorunlu monitörler üretiyor olması akıl alır gibi değil.

Hocalarım selamlar, ben bir süredir monitör arayışı içindeyim, an itibariyle en yakın olduğum model bu. Bahsettiğiniz sorunları nereden gördünüz, bilgi verebilir misiniz, ben o şekil kötü yorumlara rastlayamıyorum. Tam tersi MSI kalitesi vs. diyenler çok. Ayrıca @Canberk86c hocam, sizin aldığınız Philips monitör de Top 3'ümde diyebilirim. Ya onu ya Dell G2724D'yi alacaktım fakat bu modelde Quantum Dot olması, oyundan ziyade genel bir kullanım yapacağım için beni caydırdı diyebilirim. Artı, bir de 65W Usb-c var, Macbook'um olduğu için o da avantaj. Amazon'dan 11.5k'ya vade farksız 6 taksitli alacağım. Ne düşünürsünüz?

Hocalarım selamlar, ben bir süredir monitör arayışı içindeyim, an itibariyle en yakın olduğum model bu. Bahsettiğiniz sorunları nereden gördünüz, bilgi verebilir misiniz, ben o şekil kötü yorumlara rastlayamıyorum. Tam tersi MSI kalitesi vs. diyenler çok. Ayrıca @Canberk86c hocam, sizin aldığınız Philips monitör de Top 3'ümde diyebilirim. Ya onu ya Dell G2724D'yi alacaktım fakat bu modelde Quantum Dot olması, oyundan ziyade genel bir kullanım yapacağım için beni caydırdı diyebilirim. Artı, bir de 65W Usb-c var, Macbook'um olduğu için o da avantaj. Amazon'dan 11.5k'ya vade farksız 6 taksitli alacağım. Ne düşünürsünüz?
Hocam ben MSI'ı hiç almadım sorunları yaşayan @Under Taker hocam, profiline girip diğer mesajlarını okubilirsiniz, benim postuma attığı falan. Laptopda kullanacağınız için type-c girişli olması büyük artı birde renkler sizin için önemliyse MSI çok iyi model ama bence biraz tuzlu o yüzden Philipsi tercih ettim. Dell ve Philips'de Type-C çıkışı olmadığı için MSI'i tercih edebilirsiniz bence ama apopro hocam 2 kez aldığını ve ikisinde de ölü piksel olduğunu söylüyordu.
MSI'ın bu modelinin üstüne çok az daha koyup 240hz olan MSI G274QPX'i alabiliyorsunuz. Onuda araştırabilirsiniz.

Alacaksanız da kesinlikle amazondan alın birde satıcıda amazonda çok iyi oluyor, iade politikası olarak en güvenebiliceğiniz şirket.

Hocam biraz geç oldu kusura bakmayın bu sıralar sosyal mecralardan biraz uzağım. MSİ ürünleri narin oluyorlar genelde çok iyi baksan bile canı sıkılanca arıza verme ihtimali oluyor mesela benim anakart PCİ-E slotu durduk yere bozulmuştu. Monitör anakarttan bile daha hassas bir şey tabi dolayısıyla arıza vermeye uzun vadede daha meğilli. Redditde pek çok kullanıcının garantisi bittikten 1 ay sonra monitörlerinin bozulduğunu okumuştum fakat yinede şansımı deneyim belki iyi birine denk gelirim diye aldım fakat hiç kullanılmamış üründe bile 7 tane defolu piksel olması kabul edilebilir bir şey değil daha bunu uzun vadede düşünemiyorum bile. Ha satın alıp hiç bir sıkıntı çekmeyenlerde var tabi ama sıkıntı çekenlerde çok. Bahsettiğim yazılardan bir kaçı:Örnek 1,Örnek 2

Technopat Haberler

Geri
Yukarı