MSI MAG341CQR vs AOC CU34G2X-BK

skylax

Kilopat
Merhaba, 34 inch ve 2K (3440 X 1440 (uwqhd) ) çözünürlükte iki monitör marka/modeli belirledim, altta link bilgileri mevcuttur. Döviz artışından daha fazla etkilenmeden bu iki model arasında karar vermeye çalışıyorum.

Bu iki modelden birini kullanan var mı?
Hangi modeli öncelikli olarak önerirsiniz?

MSI MAG341CQR

AOC CU34G2X-BK

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıktaki ile attığınız bir değil.
Biri MPG iken diğeri MAG.

MPG alacaksanız DisplayHDR400 ve daha iyi renk derinliğine sahip olduğundan o daha iyidir ama aradaki 3000TL'ye kesinlikle ama kesinlikle değmez.

Başlıktaki gibi MAG alacaksanız AOC ile aynı sayılır ama sağ-sol hareketi desteklemiyor ve renk gamutları çok az daha az AOC'dan.

Öyle ise AOC öneririm.

Başlık hatalı olmuş, MPG serisinden olan model. HDR 400 görünüyor MSI'da. AOC'de ise HDR gösterilmemiş. Bu aradaki ekran parlaklık farkı ve HDR olup/ olmaması gibi durumlar kullanımı çok etkileyecek midir? Arada epey bir fiyat farklı var.

AOC'de panel olarak Samsung kullanıyor gibi görünüyor. Curve farklılıkları da var sanırım (1800 ve 1500R)

Bir sorum daha olacak, şöyle ki bu monitörler üzerinde hoparlör bulunmuyor. Konsol bağlayarak kullanırken kulaklık çıkışları üzerinden kullandığım ses sistemine bağlarsam yine monitör üzerinden ses alabilirim değil mi?

32 inç ini kullanıyorum.
Msi alan ve kullananlar daha az sorunla karşılaşır.

32 inch modeli bende çok düşündüm özellikle type-c portu çok hoşuma gitti ancak ayakların sabir oluşu kendi ekseninde hareketini engellemesi ve 32 inch ekran boyutları itibariyle vazgeçtim.
21:9 orana geçiş artık kabul edilebilinir gibi görünüyor özellikle birçok oyunda bu destek var ancak PS4 bağlarsam bu orandan yararlanabilir miyim ? bilginiz var mı bu konuda ?

@skylax parlaklık ve HDR400 tabii ki önemli ve etkiler ama kesinlikle 3000TL kadar değil.

Ses olarak HDMI gibi hem ses hem ds görüntü aktarabilen bir kablo var ise normalde monitörden ses alınır. Mesela ben hopörlörü monitöre taktım.

Ama hem ses kalitesi biraz düşük olabilir, hem de PS4'de o işler nasıl oluyor bilmiyorum.

Ben AOC öneririm, MSI'a o kadar verilmez. Asla verilmez.

O paraya 3 tane HDR600 2K 144Hz monitör alınıyor (UltraWide değil tabii).

Monitörden ses alamazsın kasadan yada konsoldan optic kablo ile ses sistemine baglanacak.

PS4 üzerinden optik kabloyu bağlayabileceğim bir ses sistemim yok. Mevcut monitörümde üzerinde hoparlör var ve ps4 üzerinden hdmıdan gelen sesi alabiliyorum. O sebeple MSI olursa sesi Earphone out çıkışından alabilirim diye düşündüm. MSI üzerinde bir de Audio combo jack (PC to monitor) diye bir port daha var ancak bu ne için tam detayını bilmiyorum.
Şu iki model hakkında bilginiz var mı ne zaman piyasaya çıkar ve fiyatları konusunda?

Merhaba,

34 inch seviyesi ekranlardan Xiaomi monitörden ghosting sorunu sebepli vazgeçtim diyebilirim, AOC, Gigabyte ve MSI özelinde hangi seçim yapılabilinir?
AOC'de HDR Windows üzerinden açılabiliniyor ancak 300 nit parlaklıkla yok denilecek durumda bu sebeple MSI daha iyi gibi görünüyor ancak Home Office-oyun amaçlı Gigabyte ve/veya AOC'den hangisi tercih edilebilinir? Bu ekranlardan kullanan var mı?

https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-34-g34wqc-rgb-1ms-144hz-hdmidisplayport-freesync-curved-4k-gaming-monitor-p-37253
https://www.itopya.com/msi-34-optix-mag341cqr-144hz-1ms-2xhdmi-dp-hdr-uwqhd-freesync-curved-gaming-monitor/
https://www.vatanbilgisayar.com/aoc-34-cu34g2x-bk-144hz-1ms-4k-freesync-hdmi-dp-va-pivot-oyuncu-monitoru.html

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…