Selamlar, yeni ekran kartı aldım ve çoğu oyunda çok fazla düşük FPS sorunu ile karşılaşmaya başladım. Aldığım ekran kartı: MSI Mech X2 RX6500-XT modeli. Örnek vermek gerekirse Forza Horizon 4 oyununda 30 FPS yukarısı alamıyorum ortalama 20 FPS alıyorum, Minecraft oyununda ise 20 FPS üstünü alamıyorum. Bu neden kaynaklanıyor olabilir sizce?
Oyundayken CPU ve GPU kullanım değerlerini konu altında paylaşabilir misiniz? Anakartınız ve işlemciniz o ekran kartı için sıkıntılı, sorun işlemci darboğazı gibi duruyor.
Selamlar, yeni ekran kartı aldım ve çoğu oyunda çok fazla düşük FPS sorunu ile karşılaşmaya başladım. Aldığım Ekran kartı: MSI Mech X2 RX6500-XT modeli. Örnek vermek gerekirse Forza Horizon 4 oyununda 30 FPS yukarısı alamıyorum ortalama 20 FPS alıyorum, Minecraft oyununda ise 20 FPS üstünü alamıyorum. Bu neden kaynaklanıyor olabilir sizce?
Bildiğim kadarıyla RX 6500XT modeli tam potansiyelinde PCI-e 4.0 da çalışabiliyor. PCI-e 3.0 da bazı oyunlarda performans aşırı düşükken (Doom ethernal gibi.) Bazılarında 4 5 FPS oynuyor. Ama sorun burada sizin anakartınızın internette PCI-e 2.0 olduğunu belirtmişler. Sorun buradan kaynaklanıyor olabilir.
Oyundayken CPU ve GPU kullanım değerlerini konu altında paylaşabilir misiniz? Anakartınız ve işlemciniz o ekran kartı için sıkıntılı, sorun işlemci darboğazı gibi duruyor.
Ekran kartını almadan önce bayağı bir araştırmıştım bu işlemci ile darboğaz sorunu yaşayabilir miyim diye ama kime sorduysam herkes yaşamazsın, yaşasan bile çok etkilemez çok ufak drop yersin demişlerdi.
Kullandığınız işlemci çok eski ve RX 6500 XT'yi besleyecek kapasiteye sahip değil, ayrıca yeni nesil bir işlemci ve PCI Express 4.0 destekli bir anakart kullanmanız gerek ekran kartınızı tam kapasitede kullanmak için.
Bildiğim kadarıyla RX 6500XT modeli tam potansiyelinde PCI-e 4.0 da çalışabiliyor. PCI-e 3.0 da bazı oyunlarda performans aşırı düşükken (Doom ethernal gibi.) Bazılarında 4 5 FPS oynuyor. Ama sorun burada sizin anakartınızın internette PCI-e 2.0 olduğunu belirtmişler. Sorun buradan kaynaklanıyor olabilir.