MSI Mech X2 RX6500-XT FH 4'te 20 FPS veriyor

Panthera42

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, yeni ekran kartı aldım ve çoğu oyunda çok fazla düşük FPS sorunu ile karşılaşmaya başladım. Aldığım ekran kartı: MSI Mech X2 RX6500-XT modeli. Örnek vermek gerekirse Forza Horizon 4 oyununda 30 FPS yukarısı alamıyorum ortalama 20 FPS alıyorum, Minecraft oyununda ise 20 FPS üstünü alamıyorum. Bu neden kaynaklanıyor olabilir sizce?

Sistemim:
-H81M-D
-Intel i5-4440
-AMD RX6500-XT
-16 GB RAM (2x8 1600 MHz)

Oyundayken CPU ve GPU kullanım değerlerini konu altında paylaşabilir misiniz? Anakartınız ve işlemciniz o ekran kartı için sıkıntılı, sorun işlemci darboğazı gibi duruyor.

Bildiğim kadarıyla RX 6500XT modeli tam potansiyelinde PCI-e 4.0 da çalışabiliyor. PCI-e 3.0 da bazı oyunlarda performans aşırı düşükken (Doom ethernal gibi.) Bazılarında 4 5 FPS oynuyor. Ama sorun burada sizin anakartınızın internette PCI-e 2.0 olduğunu belirtmişler. Sorun buradan kaynaklanıyor olabilir.

Oyundayken CPU ve GPU kullanım değerlerini konu altında paylaşabilir misiniz? Anakartınız ve işlemciniz o ekran kartı için sıkıntılı, sorun işlemci darboğazı gibi duruyor.

Bilgisayara format attım, atmadan önce GPU %20 kullanılıyordu, işlemciden emin değilim ama muhtemelen %100 dür.
O işlemci o ekran kartını besleyemez. Darboğaz oluyor.

Ekran kartını almadan önce bayağı bir araştırmıştım bu işlemci ile darboğaz sorunu yaşayabilir miyim diye ama kime sorduysam herkes yaşamazsın, yaşasan bile çok etkilemez çok ufak drop yersin demişlerdi.

Bilgisayara format attım, atmadan önce GPU %20 kullanılıyordu, işlemciden emin değilim ama muhtemelen %100 dür.
Kullandığınız işlemci çok eski ve RX 6500 XT'yi besleyecek kapasiteye sahip değil, ayrıca yeni nesil bir işlemci ve PCI Express 4.0 destekli bir anakart kullanmanız gerek ekran kartınızı tam kapasitede kullanmak için.

PCI-e 2.0 da çalıştığını görmüştüm ve sorduğum kişiler de en fazla 10 FPS kaybı ile oynamaya devam edebileceğimi, sorun yaşamayacağımı söylemişlerdi.

PCI-e 2.0 da çalıştığını görmüştüm ve sorduğum kişiler de en fazla 10 FPS kaybı ile oynamaya devam edebileceğimi, sorun yaşamayacağımı söylemişlerdi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Burada i7 4770K ve diğer işlemcilerle PCI 4 3 ve 2'yi karşılaştırıyor. Sizin işlemci biraz düşük geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…