MSI mı, Asus mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum ikiside iyi markalar diyelim ki ekran kartı alacaksanız o ekran kartı neyse o performandı belli soğutma dersen ikiside hemen hemen aynı Asus 6 derece falan fark atıyor o kadar kısacası hangisi uygun fiyatlıysa onu al.
Alakasi bile yok. Fan sayısı performansı etkilemez. Sıcaklığa etki eder veya etmez. 3 fanlı ve 2 fanlı muadil modeller arasında 2 3 dereceden fazla fark olmaz. Bu da dikkate alınacak bir fark değil.

Orn: MSI Gaming X vs Rog Strix.

Size 3 fanlı kartlarınızla mutluluklar, ama gerçek bu.
Dostum zaten Asus'un 3 fanlı modelleri daha uygun fiyatlı gaming x lere kıyasla neden daha çok para verip 2 fanlı model alalım eğer fark yoksa.

Arkadaşlar, kusura bakmayın hortlatıyorum ama!
Şimdi bir anakart almak istiyorum, anakart yeni nesil teknoloji olsun falan diye AM4 Soket X570 tercih edeceğim. Bütçem de 1500₺ kadar. Şimdi bu fiyat bandında MSI var, ASUS var, Gigabyte da var. Genel olarak özellikleri de aynı, hatta bu linkte bu markaların 1500₺'ye kadar olan modellerinden bir kesit de var, bir karşılaştırma; ki bu karşılaştırmanın galibi de Gigabyte oluyor. Ne diyorsunuz, MSI vs ASUS vs Gigabyte karşılaştırmasına, hangi marka iyidir, garantisi olsun, yazılım/sürücü desteği olsun? Yani Gigabyte'a gözüm kapalı girmeli miyim, yoksa ASUS ve MSI arasında ben de mi git-gel yaşamalıyım?
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılarımla...

Asus derim ben. Çünkü Asus beni asla mağdur etmedi. Ürünleri genelde sağlam çıkıyor. Bilgisayarımda çoğu bileşen Asus. Sadece 2 ürün arıza yaptı bugüne kadar. Birinde para iadesi almıştım. Diğerinde ise sıfır ürün gönderdiler. Ama MSI markasına da kötü diyemem. Fakat ilk seçimim her zaman Asus olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır.
@selman044 ASUS TUF GAMING X570-PLUS AMD X570 AM4 Ryzen DDR4 4400MHz (O.C.) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da Bu modeli de düşünebilirsin.

MSI'yi hala marka olarak görmediğimden ve bana basit geldiğinden tercih etmiyorum, öyle ejderha, süslemelerle beni kandıramaz. ASUS'a gelince bir marka, tasarımları falan iyi.

Tartışma gereksiz uzamış, markaya bakılmaksızın toplayacağınız sistemin amacı ve bütçeniz doğrultusunda kullanıcı yorumları gözetilerek en mantıklı fiyat performans ürünleri tercih edilir. Anakart Gigabyte'e ekran kartı Sapphire olabilir mesela.

Yanlış Bilgilendirme
MSI markasını kesinlikle önermiyorum. Çok kalitesiz ürünleri var yani bu markanın sadece adı var kırmızı ejderha koyarak insanları kandırıyorlar. MSI Gaming R7 370 ekran kartım vardı bir gün durduk yere yandı aynı zamanda MSI 970 Gaming anakartımı da bozdu. Şu an ikisi de kutularında yatıyor. Bir daha tövbe. Saçma sapan uygulamaları da var ekran kartı için sürekli sistemi kastırıyordu. Ekran kartı alacaksanız eğer ASUS, Sapphire, XFX gibi markaları öneriyorum. Gigabyte'nin de pek sağlam ürünleri yok ekran kartı konusunda.

Ben MSI fanıyım, sevdiğim özellikleri genel olarak çoğu modelde fanlarının hem sessiz hem de verimli çalışması. Ama ASUS nedense bana her zaman hem parça, hem kalite, hem de garanti anlamında daha güvenilir bir şirket gibi gelmiştir, muhtemelen de öyledir. MSI'ın yazılımlarını da ayrıca diğerlerine göre çok daha başarılı ve stabil buluyorum. Bu iki firmayı Apple ve pek çok Android işletim sistemli telefon üreten firmalara benzetiyorum:

Paran varsa Apple alacaksın, alacak paran yoksa ve Android kullanıyorsan da Apple'a ot atmayacaksın.
MSI benim için fiyat / performans ise, ASUS performans / dayanıklılık demektir. Bu, MSI'ın dayanıksız ürünler ürettiği anlamına gelmez ama dediğim gibi, aklımda nedense şöyle bir tanım kaldı, yıllar önce kendimce aklımdan geçirmiştim: MSI plastik, ASUS çelik.

Ben MSI fanıyım, sevdiğim özellikleri genel olarak çoğu modelde fanlarının hem sessiz hem de verimli çalışması. Ama ASUS nedense bana her zaman hem parça, hem kalite, hem de garanti anlamında daha güvenilir bir şirket gibi gelmiştir, muhtemelen de öyledir. MSI'ın yazılımlarını da ayrıca diğerlerine göre çok daha başarılı ve stabil buluyorum. Bu iki firmayı App'le ve pek çok Android işletim sistemli telefon üreten firmalara benzetiyorum:

Paran varsa App'le alacaksın, alacak paran yoksa ve Android kullanıyorsan da App'le'a ot atmayacaksın.
MSI benim için fiyat / performans ise, ASUS performans / dayanıklılık demektir. Bu, MSI'ın dayanıksız ürünler ürettiği anlamına gelmez ama dediğim gibi, aklımda nedense şöyle bir tanım kaldı, yıllar önce kendimce aklımdan geçirmiştim: MSI plastik, ASUS çelik.

Valla garantileri yeni biten 2 adet MSI ürünüm çöp oldu sanırım bu MSI markası garanti bitene kadar çalışacak ürünler yapıyor. İlk giden R7 370 Gaming oldu ardından 970 Gaming anakartım çöp oldu. Ben de MSI iyi derdim ama bundan sonra kesinlikle bulaşmayacağım bir marka. Şu an artık donanımlar arasında öyle uçuk rakamlar yok yani paran varsa bundan al paran yoksa şundan al gibi saçma bir cümle kuramazsınız artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı