MSI Modern 14 kapalıyken şarjı azalmaya devam ediyor

Kcoe

Centipat
MSI marka bilgisayarıma bir ay önce kahve dökülmüştü. Tamire gönderdiğimde anakartta bazı devrelerin ya da parçaların(konuya çok hakim değilim) değişmesi gerekti. Bunun sonucunda voltaj uyuşmazlığı olmaması için şarj aletini de farklı kullanmamı önerdiler. Şarj etme süresi ve bilgisayarı kullanırken şarjın azalması ortalama aynı gözüküyor. Ama bilgisayar kapalıyken de şarjı azalmaya devam ediyor. Yaklaşık 12 saatte %40 azalma oluyor. Bu konu hakkında aklıma birkaç soru takıldı. Bu durum bilgisayara çok zarar verip kısa sürede şarja bağımlı hale getirir mi? Ya da bilgisayarı birkaç gün, bir hafta kullanmadığımda şarjı tamamen biteceği için kapalı şarjsız bir süre durması bataryaya zarar verir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Modeli: Modern 14 A10RB-629XTR Intel Core i5 10210U 8 GB 256 GB SSD MX250 FreeDOS 14" FHD

Biraz daha ucuza yapılsın derken baya hata etmişsiniz.

Yetkili serviste yapılmadı ama gerçekten güvenilir bir yerde yapıldı.
Yetkili servis dışı hiçbir yer güvenilir değildir emin olun. Batarya şarjı tutamıyor, muhtemelen değişmesi gerekli. Buradan tek söyleyebileceğim bu. Mutlaka yetkili servis ile iletişime geçin.

Ayrıca, cihaza yetkisiz müdahale yapıldığı için garanti dışı kaldığını biliyorsunuzdur sanırım.

Evet maalesef biliyorum garanti dışı kaldığını. Normalde yetkili servis dışında bir yere yaptırmak en son isteyeceğim bir durumdu ama 650 dolar gibi bir ücret istedikleri için bu yola başvurdum. Teşekkür ederim yorumlarınız için.
Asl

Aslında benim sormak istediğim bu durumu kabullenip kullanmaya devam edebilir miyim? Bilgisayarı kapattığımda şarjı tamamen bittiğinde o şekilde kalması sorun oluşturur mu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…