Arkadaşlar monitörü alalı 1 gün oldu. Normalde monitörde G-Sync desteği yok. G-Sync ayarlarında da uyumlu olarak doğrulanmış değil ibaresi var ama oyunlarda düzgün çalışıyor. Ancak Netflix'de dizi seyrederken bir problem fark ettim. Ekran zaman zaman çok anlık bir şekilde flash çakar gibi aydınlanıp kararıyor. Tabii ki flash kadar parlak değil ama hızını anlatmak için flash gibi diyorum. Ekran bir anda parlaklığını arttırıp geri kararıyor gibi diyelim. Ve bazı karanlık noktalarda pikseller bozuluyor gibi görünüyor. Dikey dikey çizgiler görünüyor. G-Sync kapattığımda ise böyle bir durum yaşamıyorum zaten. Prime Video, BluTV gibi yerlerde denedim hiç böyle bir şey yaşamadım. Aynı şekilde YouTube'da vesaire de tam ekran bir şey izlerken sıkıntı çıkmıyor. Normalde oyunlarda da denedim böyle bir şey yoktu ancak bugün residen evil 2 girdiğimde karanlık bölgelerde kapılardan başka odalara geçerken yine arada bir dediğim gibi ekranın bir anlık aydınlandığını fark ettim.
Anlattıklarımın daha iyi anlaşılması için video çekmeye çalıştım ancak yaşadığım şey tam olarak videoda görünmüyor çünkü G-Sync açıkken monitöre telefonun ekranından baktığımda sürekli parlaklığı artıp azalıyor gibi görünüyor. Gerçekte ise 10 15 saniyede bir oluyor. Videoları buraya koyacağım. Açıkçası monitörden memnunum ve iade, değişim vesaire gibi şeylerle uğraşmak çok yorucu geliyor artık. Bu durum da, monitör G-Sync uyumlu olmadığı için normal gibi geliyor bana çünkü G-Sync açmadığımda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Sizce bu monitörde problem olabilir mi yoksa G-Sync uyumlu olmadığından hepsi mi bu şekildedir? Yorumlarınızı bekliyorum.
Bu videoda G-Sync kapalı ve videoda da görüldüğü gibi hiçbir sıkıntı yok.
Bu videoda ise G-Sync açık. Videoda art arda flash çakıyor gibi görünüyor ama gerçekte yukarıda da bahsettiğim gibi 10 15 saniyede bir ara ara oluyor. Ve karanlık noktalara dikkat ederseniz sanki siyah siyah dikine çizgiler görünüyor.