MSI MPG 272urx qd-OLED alınır mı?

PS1K0

Hectopat
Uzun zamandır kullandığım MSI MAG274QRF-QD monitörümü artık değiştirmek istiyorum. Genelde koyu temalı IDE'ler ile yazılım yapıyorum nadiren oyun oynuyorum. Yani asıl amacım ofis amaçlı diyebilirim yine de kalitesi ve performansı yüksek bir monitör istiyorum. Normalde OLED paneller çok yansıma yapıyor ve text netliği değerleri düşük diye pek tercih etmedim fakat 272urx modeli bunların önüne geçmiş gibi gözüküyor. Özellikle telefonumdaki OLED panelin renk kalitesine alışmaya başladıktan sonra artık IPS paneller tatmin edici gelmemeye başladı. 4K bir monitör olduğu için ve ben 2K kadar bir görüntü alanı görmek istediğimden dolayı muhtemelen Windows'ta 150% scale ile kullanmam gerekecek bu konuda bir sorun yaşayabilir miyim? Bu monitörü yazılım ağırlıklı kullanım için önerir misiniz?

Samsung bakardım şahsen. G80SD veya bu sene çıkacak G80SF daha mantıklı şahsen. Zaten daha ucuz.

Sadece 27 inç ve yansımayı ciddi oranda azaltan monitörlere bakıyorum marka olarak MSI olmasını isterim ama şart değil

Şahsen msi 272urx veya asus pg27ucdm alırdım.Neden derseniz ürünler yeni model arayüzlü displayport girişine sahip yani 2.1 sürüm.Fakat Samsung yeni çıkan ürünler G81SF model ekranlar halen 1.4 sürüm kullanıyor.Bence alınmaz.ucuz demişsiniz ama pahalı .

DisplayPort 2.1 ile 1.4 arasındaki fark nedir hocam? Paylaştığınız Samsung monitörü inceledim ve çok şık duruyor aynı zamanda yansıma önleme konusunda oldukça etkileyici gözüküyor.

Yansıma istemiyorsanız Samsung G81SF OLED tam olarak aradığınız gibi, 27" 4K, yani yazılarla ilgili netlik sıkıntısı yok, süper bir mat kaplaması var yansımayı engelliyor ama renklere zarar vermiyor.

DisplayPort 2.1 ile 1.4 arasındaki fark nedir hocam? Paylaştığınız Samsung monitörü inceledim ve çok şık duruyor aynı zamanda yansıma önleme konusunda oldukça etkileyici gözüküyor.
1.4 DSC yani sıkıştırma yaparak iletiyor görüntüyü .2.1 ise sıkıştırma yapmadan net olarak iletiyor görüntüyü.

1.4 DSC ile 2.1 arasında şu an için gözle görülür bir fark yok. Gelecekte belki fark yaratabilir ama fiyatlara bakınca 2.1 olanlarla 1.4 olanlar arasında çok az fiyat farkı var. Fiyatlar yakınken 2.1 olanı almak daha mantıklı tabii.

Ben daha önce OLED monitör deneyimlemiştim fakat çok parlak bir ekranı vardı ve çok yansıma yapıyordu. MSI monitörün yansıma konusunda iyi olduğunu düşünmüştüm fakat biraz daha araştırma yaptığım zaman aslında yansıma yaptığını fark ettim. Ben yazılım yaparken yansımların konsantremi bozacağından endişeleniyorum. Siyah temalı arayüzlerde çalışıyorum OLED paneller siyahı çok iyi verdiği için siyah renklerde doğrudan bir yansıma olabilir. Benim için sizce hangisini tercih etmek daha mantıklı olur?

Hocam arada 7k fiyat farkı varken tercih edilir mi? Asus bu monitörü almayı düşünüyorum. Rtx 5070ti ekran kartım var display portları hep 2.1 asus monitörde performans kaybı yaşar mıyım bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…