MSI MPG A1000G ve Cooler Master MWE V2 PSU'lar arasındaki fark nedir?

oggz1

Centipat
RAM
G.Skill 32GB(2x16) Trident Z5 RGB 7600mhz CL36 DDR5
İşlemci
i7 13700KF
Selam,

PSU değiştireceğim. 1000W yeni nesil PSU almak istiyorum fakat bu ikisi arasında kaldım. Aklımda MSI olan vardı ama diğeri aynı özellikte gibi görünse de daha pahalı. Acaba malzeme kalitesi farkı mı var anlamadım. MSI olan da aslında bayağı güzel yorumlar almış şikayet eden yok. Yardımcı olabilir misiniz neden benzer özellikte olmalarına rağmen fiyat farkı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI olan modeli bende yeni aldım herhangi bir problem yaşamadım. Bence diğerine göre fiyatı daha cazip görünüyor diye tercih edebilirsin.

İlk olarak neden PSU değiştireceksiniz, ekran kartınız nedir?

A1000G, MWE V2 Gold dan daha kaliteli bir model ama ikisinin fiyatları de berbat ötesi. Düpedüz kazık.

Acaba malzeme kalitesi farkı mı var anlamadım.

Evet en kısa özeti ile bu şekilde.

Yardımcı olabilir misiniz neden benzer özellikte olmalarına rağmen fiyat farkı var?

Epey farklılar aslında ama kafanız karışır. Son kullanıcının baktığı şeyler değil pek.

Şuan kullandığım PSU 8 senelik. Elimde şuan RTX 2070 var ama bunu satıp ileride yeni ve daha yüksek bir model ekran kartı alacağım. Hem 8 senelik güç kaynağını değiştirmek hem de yeni kartlarla uyumlu olması için satın almak istiyorum. Evet fiyatlar kazık ama her beklediğimiz an sürekli zam geliyor ve hazır indirim varken satın almak istiyorum.

MSI malzeme kalitesi daha mı kötü Cooler Master'a göre? Bir de epey farklılık dediğiniz, karışık olsun farketmez bilmem daha iyi olur anlatma şansınız var mı?

Yok çok daha uygun fiyata daha kaliteli modeller var. Akşam müsait olduğumda detaylı geri dönüş yapacağım buraya.
Tamamdır bekliyorum çok sağolun. Amacım uzun yıllar idare edebilecek sağlam bir PSU almak, sorunlarla uğraşmak istemiyorum

MSI malzeme kalitesi daha mı kötü Cooler Master'a göre?

Hayır MSI olan daha iyi. Ancak ikisi de çok pahalı. Daha ucuza daha kaliteli bir alternatifimiz var:

Bu model diğer ikisinden de daha iyi. Üstelik çok daha ucuz. Kaliteli bir marka ve model. Performans konusunda da en iyisi. Yeni nesil kartlarla da uyumlu.

Az daha pahalıya beyaz modeli.

İç yapıdaki devre elemanları. Mesela kapasitörler. Aslında bunların önemi yok. PX1000G alın daha ucuza.

Anladım. Peki sizce yılbaşından sonra hemen zamlanır mı? Ayın 1'inde hemen zam yapmazlar sanırım bir anda değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…