MSI MPG A850GF PSU patlamış olabilir mi?

godestguy

Decapat
Daha fazla  
RAM
Apacer Panther Black-Gold 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL18
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık birkaç aydır bilgisayarımın kullanırken durduk yere kapanmalar yaşıyorum fakat farklı olan noktası bilgisayarım gerçek anlamda kapanmıyor görüntüm gidiyor hiçbir şeyi kullanamıyorum fakat bilgisayarımın kasasında her şey hala açık gibi gözüküyor. Bugün de gene aynı durumu yaşadım, açma kapama tuşuna basılı tutarak bilgisayara kapatamadığımdan dolayı bilgisayarımı güç kaynağının arkasındaki açma kapatmadan kapatmak zorundayım fakat bu sefer bilgisayarıma açamadım.

Anakartıma güç gittiğini görebiliyordum fakat bilgisayarımı açamıyorum. Örnek vermek gerekirse bilgisayarıma bağlı olan kulaklığın RGB'si hala yanıyordu fakat bilgisayarıma açamıyordum. Birkaç kez aç kapama yapma sonucu en sonunda pat diye bir ses geldikten sonra bilgisayarımın arkasında anlık bir ışık gördüm. Tabii ki korkudan hemen fişleri prizden çıkardım. Sonraki süreçte yanık kokusu almaya da başladım, bu durumda ne yapmam gerektiği hakkında kafam karışık olduğundan foruma danışmak istedim. Bu durum garanti kapsamına girer mi, diğer parçalarım zarar görmüş müdür, böyle bir şeyi bir daha yaşamamak için ne yapmalıyım?
PSU: MSI MPG A850GF 850W 80 Plus Gold 140mm full modüler Gaming Power Supply.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun ramdan kaynaklı imkanınız varsa yeni Ramlar ile deneyebilir misiniz? Aynı sorunu eski sistemimde yaşadığımdan biliyorum Ramları değiştirdikten sonra düzelmişti.

PSU garantiye girer eğer varsa ama benim düşüncem evdeki tesisatın kötü olması sağ olsun bizim ustalar eğer test edebilirsin farklı bir PSU üzerinden test etmen olacaktır görüntü alabilirsin birkaç test yap o şekilde sorun tesisattami psudami daha iyi anlarsın eğer tesisatta ise büyük ihtimal topraklama da yoktur topraklama yaptirmani öneririm bunun dışında korumalı uzatma kullanabilirsin yani fazla bir şey diyemem sorunun tam olarak nerede olduğunu bulman lazim.

Yani bu konuda bana önerin iyi bir elektrikçi bulup tesisatı kontrol ettirmek ve aynı şekilde garanti hakkımı denemek değil mi?

Bu sorun ramdan kaynaklı imkanınız varsa yeni Ramlar ile deneyebilir misiniz? Aynı sorunu eski sistemimde yaşadığımdan biliyorum Ramları değiştirdikten sonra düzelmişti.
Yani ramlerimde sıkıntılıydı biliyorum fakat yanık kokusu almaya başlamamla beraber güç kaynağımın hayatını kaybettiğini düşünüyorum, ramlerimi değiştiririm değiştirmesine fakat gerçekten bu sorunuma çözüm olacak mıdır? Tesisatla alakalı bir sıkıntı yok mudur

@ssDeDe arkadaşın bilgisayarı elektrik kesintisi olmuş gibi kapanmıyor çalışmaya devam ediyor. RAM arızası olduğunu düşünüyorum. Tabii size de hak veriyorum farklı PSU ile de deneyebilir.

@godestguy Hocam yanık kokusu aldıysanız bir sistemi söküp kontrol ediniz.

@ssDeDe arkadaşın bilgisayarı elektrik kesintisi olmuş gibi kapanmıyor çalışmaya devam ediyor. RAM arızası olduğunu düşünüyorum. Tabii size de hak veriyorum farklı PSU ile de deneyebilir.

RAM'larim sıkıntılıydı, bu konu ile alakalı çok kısa ekleme yapabilirim. Önceden CS:GO oynarken anladığım kadarıyla kötü RAM'lerden dolayı yaşanan yaşanan bir hata alıyordum ta o zamandan beri RAM'lerimin kötü olduğunu aslında biliyorum fakat hiçbir zaman bu kadar ileri derecede bana zarar vereceğini düşünmemiştim.

Hocam demek ki artık ömrünü doldurmuş ramleriniz yenisini almayı düşünebilirsiniz.

Yeni parça almadan ödünç vesaire alarak test etmen olacaktır ona göre elektrikçi çağırın PSU garantiye girecektir.

Hocam demek ki artık ömrünü doldurmuş ramleriniz yenisini almayı düşünebilirsiniz.
İşin kötüsü bu ramler anca 1.5 senesini doldurdu. Garanti kapsamında hakkımı deneyeceğim fakat apacer markası bende pek iyi izlenim bırakmadı. Sanırım hayatım boyunca bu markadan bir şey almayacağım artık.

Geçmiş olsun hocam sizin için acı bir deneyim oldu artık. Garantisi varsa mutlaka gönderin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…