MSI MPG B550 GAMING Edge Wi-Fi BIOS güncellemesi sonrasında sistem uyanmıyor

GÖRKEM GÜR

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Evimde yakın zamanda kullanmaya başladığım.
Sistem özellikleri şu şekilde:
MSI MPG B550 GAMING Edge Wi-Fi anakart.
AMD Ryzen 7 3700X işlemci.
G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z Neo DDR4 3600MHz CL16 RAM.

Sistemi topladıktan sonra fabrikasyon BIOS ile sistem sorunsuz şekilde çalışıyor. ( Mevcut BIOS sürümü: 7C91V10)
Fakat MSI Dragon Center yazılımı ile sürücü ve yazılım taraması yaptığım zaman 7C91V14 nolu BIOS sürümünün indirilip yüklenebileceği hususunda bilgilendirme alıyorum. BIOS iniyor yükleniyor fakat sistem hiçbir şekilde uyanmıyor. Anakart üzerindeki bildirim LED'lerine baktığımda hiçbir LED'in yanmadığını görüyorum. Sizce bu işlemci ve RAM ile birlikte BIOS Update yapmalı mıyım? Elbette en güncel sürümü kullanmak isterim ama neden sistem açılmıyor olabilir? Bu anakart ve bu işlemci ikilisini kullanan arkadaşlar var ise tavsiyelerini bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar,
Evimde yakın zamanda kullanmaya başladığım.
Sistem özellikleri şu şekilde:
MSI MPG B550 GAMING Edge Wi-Fi anakart.
AMD Ryzen 7 3700X işlemci.
G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z Neo DDR4 3600MHz CL16 RAM.

Sistemi topladıktan sonra fabrikasyon BIOS ile sistem sorunsuz şekilde çalışıyor. ( Mevcut BIOS sürümü: 7C91V10)
Fakat MSI Dragon Center yazılımı ile sürücü ve yazılım taraması yaptığım zaman 7C91V14 nolu BIOS sürümünün indirilip yüklenebileceği hususunda bilgilendirme alıyorum. BIOS iniyor yükleniyor fakat sistem hiçbir şekilde uyanmıyor. Anakart üzerindeki bildirim LED'lerine baktığımda hiçbir LED'in yanmadığını görüyorum. Sizce bu işlemci ve RAM ile birlikte BIOS Update yapmalı mıyım? Elbette en güncel sürümü kullanmak isterim ama neden sistem açılmıyor olabilir? Bu anakart ve bu işlemci ikilisini kullanan arkadaşlar var ise tavsiyelerini bekliyorum.

Aynı anakartı kullanıyorum. Şu an hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Aynı anakartı kullanıyorum. Şu an hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Ben de sıkıntı yaşamıyorum Mevcut BIOS sürümü: 7C91V10 ile kullanırsam. Fakat Bios update yapınca açılmıyor. Amde Ryzen 7 3700x kaynaklı mı onu merak ediyorum. Flashback ile ilk bios a geri dönüyorum o zaman açılıyor ancak. Bios update yapan ve benim kullandığım işlemciyi kullanan arkadaşlardan yardım/öneri bekliyorum.

Ben de sıkıntı yaşamıyorum mevcut BIOS sürümü: 7C91V10 ile kullanırsam. Fakat BIOS Update yapınca açılmıyor. AMD'e Ryzen 7 3700X kaynaklı mı onu merak ediyorum. Flashback ile ilk BIOS'a geri dönüyorum o zaman açılıyor ancak. BIOS Update yapan ve benim kullandığım işlemciyi kullanan arkadaşlardan yardım/öneri bekliyorum.

Bilmiyorum fakat ben de 3600 ile 4.4GHz 1.35V OC ile kullanıyorum.

Bilmiyorum fakat ben de 3600 ile 4.4GHz 1.35V OC ile kullanıyorum.
Sizin işlemciniz imzanıza göre Ryzen 5 3600 ve bios sürümünüz nedir, kontrol eder misiniz?
Benim işlemcim Ryzen 7 3700x. Benim merakım aynı anakart ve işlemciyi kullanan arkadaşların durumu nedir.
Arkadaşlar neden kimse cevap vermiyor? Konuyu yanlış bir yere mi açtım? Popüler bir anakart ve işlemci olduğunu düşünüyorum, yok mu sorunsuz bios update yapabilen?
@Recep Baltaş üstad denemiştir :)

MSI MPG B550 GAMING Edge Wi-Fi BIOS​

kullanan ve son bios yükleyebilen ryzen 7 3700x kullanıcılarından yardım bekliyorum :)

Son düzenleme:
Sizin işlemciniz imzanıza göre Ryzen 5 3600 ve BIOS sürümünüz nedir, kontrol eder misiniz?
Benim işlemcim Ryzen 7 3700X. Benim merakım aynı anakart ve işlemciyi kullanan arkadaşların durumu nedir?
Arkadaşlar neden kimse cevap vermiyor? Konuyu yanlış bir yere mi açtım? Popüler bir anakart ve işlemci olduğunu düşünüyorum, yok mu sorunsuz BIOS Update yapabilen?
@Recep Baltaş üstat denemiştir :)

MSI MPG B550 GAMING Edge Wi-Fi BIOS​

Kullanan ve son BIOS yükleyebilen Ryzen 7 3700X kullanıcılarından yardım bekliyorum :)

Şu an yoldayım. Eve gidince sizin için bakacağım.

Şu an yoldayım. Eve gidince sizin için bakacağım.
Teşekkür ederim ilginize,
7C91v13 numaralı biosu yükledim, sistem açıldı bu sefer sorun görünmüyor. Enteresan bir durum, daha önce defalarca uğraşmıştım oysaki.
Sorunum çözüldü. Daha yeni olan 7C91v14 ve 7C91v15(Beta) sürümler de var ama açıkçası tekrar denemek istemiyorum. İlgilenenlere teşekkürler.

Teşekkür ederim ilginize,
7C91V13 numaralı BIOS'u yükledim, sistem açıldı bu sefer sorun görünmüyor. Enteresan bir durum, daha önce defalarca uğraşmıştım oysaki.
Sorunum çözüldü. Daha yeni olan 7C91V14 ve 7C91V15(beta) sürümler de var ama açıkçası tekrar denemek istemiyorum. İlgilenenlere teşekkürler.

V14 kurulu bende yüksek ihtimal.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı