MSI MPG B550 Gaming Plus 4000Mhz RAM takıldığında açılmıyor

Hocam taktığımda çalışmıyor ki nasıl kullanayım sorunum 3200 de çalışması değil ki hiç açılmaması BIOS ekranına gelse zaten çekerim.

Anladım o zaman iade edip 3200 hhz bir RAM alacağım teşekkür ederim.
Hocam birde Ramleri OC yaptığınızdan eminsiniz değilmi?

Hocam taktığımda çalışmıyor ki nasıl kullanayım sorunum 3200 de çalışması değil ki hiç açılmaması BIOS ekranına gelse zaten çekerim.
Bİos flasback yaparak fabrika ayarlarına dönmeyi denermisiniz.

Ana kartım 4400MHz'e kadar çalıştırdığını söylüyor ama taktığımda PC ekranı gelmiyor. Ne yapmam lazım? Bana yardımcı olabilir misiniz?
MSI sisteminden kontrol yaptığımız zaman resimde görüldüğü gibi anakartiniz ramleri desteklemektedir yanlış takıyor olabilir veya bios üzerinden ayarlama yapmamış olabilirsiniz.

Ve 8 GB destekleyebilir 8 GB üzeri aldıysanız desteklemez

Dosya Ekleri

• IMG_20250319_233537.jpg
    44,2 KB · Görüntüleme: 19
Bir de öyle deneyim tek o kaldı herhalde denemediğim.

Anakartınızda Biosflashback özelliği varmı? Varsa düğmeden sıfırlarmısınız.

MSI sisteminden kontrol yaptığımız zaman resimde görüldüğü gibi anakartiniz ramleri desteklemektedir yanlış takıyor olabilir veya bios üzerinden ayarlama yapmamış olabilirsiniz.
Yakın bi zamanda ram yükseltmesi yaptım. Bendede aynı sorun oldu Biosu sıfırlayıp hızı düşürttüğümde sorun çözüldü ondan kaynaklanıyor olabilir.

Bir de öyle deneyim tek o kaldı herhalde denemediğim.
Bide Bilgisayarınız açılırken hangi uyarı ışığını veriyor?

Evet anakart destekliyo ama işlemcim desteklemiyomuş sorun ordan geliyo sanırım cünkü acmaya çalışırken cpu ışığı yanıyor

Evet anakart destekliyo ama işlemcim desteklemiyomuş sorun ordan geliyo sanırım cünkü acmaya çalışırken cpu ışığı yanıyor

Biosu sıfırlayın ve öyle açılması muhtemel.

İşlemcinizin de kontrol edildiği zaman destekleniyor gözüküyor
Bellek Hızını yükselttiği için açılmıyor olabilir.
Aynı sorunu yaşadım bios sıfırlayınca teker teker max desteklediği hızı 3600 olarak buldum
Ramlerim 4000MHz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…