MSI MPG B550 Gaming Plus anakart değişince input lag sorunu

mustafa31232

Megapat
Daha fazla  
Selam dostlar, önceden Gigabyte B450M S2H anakartım vardı ve o anakartı satıp yeni anakart aldım. MSI MPG B550 Gaming Plus anakartı aldım. Sistem özelliklerim ise;
XFX RX 5700XT THICC III.
Ryzen 5 5600X.
16 GB 3200MHz RAM.
Zalman 750W Bronze 80+

Dostlar anakart değiştirdim ve tertemiz Windows kurulumu yaptım. Sonrasında da Windows 11 lisansımı girdim ve aktifleştirdim. Windows kurulumu sırasında da herhangi bir sorun olmadı. Her şeyimi kurdum ve Rocket League oynarken bir an böyle "D" tuşuna basınca geç tepki vermesi ve basma süreme göre daha çok basmışım gibi tepki vermesi, ya da böyle Slow Motion gibi hissettirecek şekilde olması diyeyim. Bu şekilde tepki veriyor. Oyunla alakalı olabilir dedim diğer oyunlardan test ettim ve diğer oyunlarda da oluyor. Tam olarak tarif etmem gerekirse bir an bilgisayar zorlanıyor gibi olup gecikmeli tepki veriyor. En son deneyimimi anlatmam gerekirse, arkadaşlarla Steam seslide konuşarak Minecraft oynuyorduk. Bir anda arkadaşlarımın sesi kesildi ve 144 Hz değil de 75Hz gibi hissettirmeye başladı ve tuşlara basmasam bile en son bastığım tuşları yavaş çekimde tepki verdi. Sorun bu şekilde. Sonrasında da bunu yazmak için arkadan Opera GX başlatıp Minecraft geçtim ve Minecraft da tekrardan bahsettiğim o şeyi yaşadım. Sanırım arkada bir işlem yapmaya başladığı an donma ya da felç geçirme yaşıyorum

Sıcaklıklarım gayet normal. Ekran kartım 70, işlemcim 60 ve diğer sıcaklıklarımda öyle kritik değerde falan değil. Sürücülerim güncel mi bilmiyorum ama Windows ne kurduysa onlar duruyor işte . BIOS sürümüm en güncel sürüm. SSD sorunu mevcut değil. Şu anda şüphelendiğim parça PSU. Çünkü başlatırken grrrr diye bir ses çıkartıyor fanı ve sonrasında da kendi kendine geçiyor.

Sorunuma yardımcı olursanız çok sevinirim )

kimse umursamamış

buna üzüldüm :c

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…