MSI MPG B550 Gaming Plus işlemci desteği

whatsgoodshawty

Femtopat
Merhaba iyi sosyaller. Bu anakartı alacaktım ve son anda bir şey fark ettim. Ürün fotoğrafında 3 gen AMD Ryzen desktop ready yazıyor. Ve biraz araştırma sonrası YouTube'da bir videoda Ryzen 5000 ready yazan versiyonunu gördüm. Bu linkteki üründe ürün özellikleri kısmında işlemci uyumu bölümünde "3rd generation AMD Ryzen 3, 3rd generation AMD Ryzen 5, 3rd generation AMD Ryzen 7, 3rd generation AMD Ryzen 9" yazıyor. Ama satıcıya sorulan sorularda AMD Ryzen 7 5700X desteklediğini belirtmiş. Kutu üzerinde 3. gen AMD Ryzen ready yazıyor. Kafam cidden çok karışık. Şimdi bu iki anakart arasındaki fark nedir? Biri son sürüm BIOS ile gelirken diğeri güncel olmayanla mı geliyor. Ben Ryzen 5500 takacağım. Belirttiğim linkteki ürünü alırsam görüntü alabilir miyim ya da ne yapmam gerekiyor.

Dosya Ekleri

• 1691113240747.png
    67,4 KB · Görüntüleme: 140
  • 1691113290875.png
    304,3 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta BIOS flashback özelliği var, yani görüntü almadan BIOS güncellenebiliyor.

Onu yapacaktım eğer görüntü alamazsam ama neden 3gen yazılı olan bir ürünü satıyorlar hala TR'de anlamadım. Sipariş veriyorum o halde. Sadece 5gen ready ve 3gen ready arasındaki farkı anlamak için sormuştum. Sanırım tek farki BIOS sürümü. Teşekkür ederim.
Compatible processors with MSI MPG B550 GAMING PLUS Desteklenen CPU listesi

Son düzenleme:
Biri daha güncel BIOS ile geliyor, tek farkı O, onu alırsanız uğraşmamış olursunuz.

Sizce OC için aynı fiyat bandında daha iyisi var mı? En uygun bunu ve B550 Gaming X V2 gördüm. Şu an B450M S2H kullanıyorum R5 5500 4.7GHz OC kullanmaktayım ama MOSFET soğutucu sıkıntı çıkartıyor ve çok yüksek voltajlarda (1.45) OC yapabiliyorum. Arctic Liquid Freezer II 240mm kullanmaktayım ve ona rağmen boşta 50 derece görüyorum. Hem ileriye dönük olacak şekilde hem de OC için hangsini daha mantıklı olur sizce?

B450M S2H da MOSFET ile ilgili ne sorun yaşıyorsunuz?

B450M S2H da MOSFET ile ilgili ne sorun yaşıyorsunuz?

VRM MOSFET'leri yetersiz geldiğini düşünüyorum. Ayrıca değiştirmek istememdeki başka bir sebep ise aldığım sıvı soğutma tam oturmuyor sanırım. Elimle bastırdığımda daha düşük sıcaklığa düşüyor. Ne kadar sıkarsam sıkayım elimle pompaya bastırdığımda daha düşük sıcaklığa düşmesi canımı sıktı.

1 hafta önce akvaryum kasa aldım ve hava akımı ile ilgili bir problem yok ona rağmen bu şekilde. Ayrıca belirttiğim gibi hem sıvı soğutmam tam oturmuyor hem de daha ileriye dönük bir anakart olması daha mantıklı gibi geliyor. Sizce belirttiğim iki anakarttan hangisini almalıyım OC için daha iyisi var mı aynı fiyat bandında? AM4 platform pek ileriye dönük değil ama AM5 geçmek istemiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…