MSI MPG B550 Plus anakartta ARGB fan kabloları nereye takılmalı?

emre259

Femtopat
Daha fazla  
Yaşadığım birkaç problem var onları konu olarak soracağım fakat öncelikle kasa Power Boost ARGB fan destekli bir kasa, 7 adet fan mevcut. Ben bunları kasanın arkasında Molex soketleri (4 pinli kalın soket) ile birbirine geçirdim en sonunda PSU'nun Molex soketine taktım. Bilgisayar açılınca fanlar dönüyor RGB yanmıyor. Zaten anakartıma da LED'ler ve fanlar bağlı değil çünkü fanların en üstünde sadece bir kablo var iki pinli görseli aşağıda. Anakart MSI MPG B550 Plus. Çok fazla video izledim hepsinde RGB soketleri için uygun kablolar var sanki bunda yok. Ben mi yanlış yapıyorum, sorun tam olarak nerede? Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 20250407_232225.jpg
    20250407_232225.jpg
    103,4 KB · Görüntüleme: 34
Sanki buton kablosu gibi görünüyor. Herhangi bir butona bağlanabilir gibi. Kasanın üzerinde LED butonu var mı? Arka tarafta herhangi bir RGB ya da fan hub'ı var mı? Kasa modeli nedir?
Kasa modeli aşağıda, kasada bir reset sw bide power sw var ve hayır baya baktım herhangi bir kontrolcü bulamadım. Fanlarda molex kablosu var sadece. Nerde bunun aargbsi

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250408_162530_Chrome.jpg
    Screenshot_20250408_162530_Chrome.jpg
    86 KB · Görüntüleme: 18
Fanların 3 pinli A-RGB konektörü olması gerekli. Alttaki görselde işaretlediğim yerdeki gibi. Onu anakarta bağlamanız gerekli. A-RGB portlarının nerede olduğu üst*sol'daki görselde mevcut.
Kaynak: https://tr.msi.com/Motherboard/MPG-B550-GAMING-PLUS/support#manual

1744120911406.png

Bu port muhakkak bir yerlere gizlenmiştir belki de. Gönderdiğiniz kablo resmi alttaki adaptörün 2 pinli ucuna benziyor. 3 pinli kabloyu bulamazsanız o iki pini reset sw'ye bağlayıp deneyin bakalım.

Fanların 3 pinli A-RGB konektörü olması gerekli. Alttaki görselde işaretlediğim yerdeki gibi. Onu anakarta bağlamanız gerekli. A-RGB portlarının nerede olduğu üst*sol'daki görselde mevcut.
Kaynak: https://tr.msi.com/Motherboard/MPG-B550-GAMING-PLUS/support#manual

Eki Görüntüle 2465253

Bu port muhakkak bir yerlere gizlenmiştir belki de. Gönderdiğiniz kablo resmi alttaki adaptörün 2 pinli ucuna benziyor. 3 pinli kabloyu bulamazsanız o iki pini reset sw'ye bağlayıp deneyin bakalım.

Az önce müşteri hizmetlerini aradım kasanın, bana o kablo reset switche takılacak dedi dumura uğradım kasanın isminde argb yazıyor adam bana reset tuşuyla yöneteceksin dedi. Şaka gibi. Asıl en şakası reset switche taksamda ledin yanmaması. Bu nasıl işbilmezlik böyle desteği olmayan bir kasayı ne diye böyle satarsın yazık günah ya

Technopat Haberler

Geri
Yukarı