MSI MPG Pro Carbon Wi-Fi anakart problemleri

Fatih Y

Hectopat
Arkadaşlar yeni sistem topladım. Yaşadığım sorunları sizlerle paylaşmak isterim. Aslında sorun da sayılmaz.

MSI MPG Pro Carbon Wi-Fi / AMD Ryzen 3700X / ASUS ROG STRIX 1660 Ti OC / SanDisk 3D 500 GB SSD/ WD 1 TB HDD/ Corsair Vengance RGB Pro 16 GB (2*8) 3200 MHz/ Cougar 750W +80 PSU
  1. Anakartlar yeni çıktığı için sanırım güncellemeye ihtiyaçları var. MSI Dragon Center yükledim. Fakat siz şimdilik yüklemeyin. Çünkü stabil çalışmıyor. Bazı programlarla çakışıyor. Mesela PC açılırken dragon Center yüklü ise HDD sesli bir şekilde kapanıp açılıyor. Dargon Center'da bulunan Mystick Light uygulaması da sorunlu arkadaşlar. Işıkları ayarlıyorsunuz sonradan bir çalışıp bir çalışmıyor.
  2. ASUS GPU Tweak programında OSD kısmında CPU bilgilerini açınca hata veriyor ve göstermiyor. Aynı şekilde MSI Afterburner kullandım. CPU sıcaklık, kullanım oranı ve frekans bilgilerini göstermiyor.
  3. Bir kaç inceleme videosunda da gördüm, CPU sıcaklığı anlık olarak 10-15 derece artıp azalabiliyor. (Şu an stok soğutucuda kullanıyorum. ) Örneğin 45 derece gösteriyor bir sayine sonra 57 derece oluyor. Bu durum normal mi bilmiyorum.
  4. Windows görev yöneticisinde RAM yerine tıkladığımız zaman RAM belleğin frekans bilgileri görünmüyor.
  5. Anakartta bulunan EZ Debug ışıkları var. Açılışta CPU, RAM, GPU ve Boot hatalarını konrol ediyor. Bunu her açılışta yapıyor ve biraz uzun sürüyor. Eski UEFI sistemime kıyasla daha geç bot oluyor.
  6. 3700X ile gelen stok soğutucuyu CPU fan bağlantısı haricinde konrol etmek için anakarta USB header ile bağlarsanız ve mystick light uygulaması varsa iki de bir hata verip onu tanımıyor. Ama mystick light yok ise color master programından kolaylık ile kontrol edebilirsiniz.
  7. Corsair RAM'lar olmasına ve iCue desteklemesine rağmen iCue programı bir türlü RAM'leri görmedi. Sadece Mystick Light uygulaması görüyor. Bir kaç kez format attım sadece iCue yükledim gene RAM'leri görmedi.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ama umuyorum yakın zamanda düzeltilecek ufak şeylerdir. Sizin de bu anakart ve işlemci ile problemleriniz varsa burada paylaşarak birbirimize yardımcı olabiliriz.

Bu problemlerden herhangi birini yaşayıp çözüm bulan arkadaşlar varsa da burada paylaşmalarını rica ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı