MSI MPG X570 BIOS kasma sorunu

ThePatrio

Hectopat
MSI MPG X570 GAMING Plus anakart garantiye gitti geldi, bundan once 2700X ve RX570 takılıydı ve ekran kartı ile işlemci değişme kararı aldım. Ardından 1660 Ti ve 3700X aldım. Bundan once BIOS'ta kasma sorunu yoktu, imleç iyi hareket ediyordu, gayet süperdi ve şu an PC geldi ama BIOS'ta imleç kasa kasa hareket ediyor. PC acılıyor, bir problem yok. Garantide bir sıkıntı olmadıgını söylediler. 2700X Wraith Prism düzgün calısmıyordu, RPM devirleri sıcaklıga gore hareket etmiyordu. Ben de işlemci değişsin istemiştim, değiştiler. BIOS'u güncelledim, en güncel sürümü kurdum, gene kasıyor. Geri aldım bir oncekine, gene kasıyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleme:

Aynı anakat kullaniyorum hic oyle sorun yaşamadim işlemci 3900X kasma sorunu BIOS'ta gormedim tam anlamadim sorunu sadece BIOS'tan mı kasiyor?

Aynı anakat kullaniyorum hic oyle sorun yaşamadim işlemci 3900X kasma sorunu BIOS'ta gormedim tam anlamadim sorunu sadece BIOS'tan mı kasiyor?

BIOS kasıyor biraz işte garantiye gitti geldi 2700 vardı 3700 aldım değişim olunca tekrar montaj oldu sıvı sogutma falan aldım şu an BIOS kasıyor imleç kasa kasa hareket ediyor. PC acılıyor bir sıkıntı yok ama XMP 1 ve 2'si gitmiş sadece XMP on yapıyorsun ve 3600 cekince RAM'lari PC acılmıyor dolum kısmında kalıyor tekrar BIOS'a girip F10 yapıp hatalar onarıyor diyor ole acılıyor. BIOS bir tık alt üst olmus fan RPM devri 4bin gösteriyor chipset fanı normalde 2 binlerde donuyordu. Anlıcagın böyle kardeşim vallah yardımlarınız lasım BIOS'u güncelledim en son versiyon aldım olmadı ve bir daha bir alt versiyona aldım gene düzelmedi
Arkadaşlar bu sorunu bilen yok mu aramızda?
Anakartmı Arızalandı acaba?

Son düzenleme:
Aynı sorun kullandığım B350 Tomahawk Arctic'de de var. Bende de aynı sorun işlemci neslini değiştirince oldu. 1600'den 3600'e geçtim. İlk başlarda sistemi hiç boot etmiyordu. CPU hata led'i yanıyordu. BIOS Güncelleyerek şans eseri sistemi açabildim ama bu seferde BIOS'ta imleç kasıyor. İşlemciye OC yapsam ve ana kart sıfırlansa muhtemelen eski işlemci olmadan açılmaz. Çözümü sanırım yok. Bir daha hayatta MSI anakart almam. BIOS Güncelleyeyim, sorunu çözmeye çalışayım yada BIOS sürümleri arasında stabil olanda kalayım diyorsun ama o da ne? Adamlar doğru düzgün BIOS güncellemesi yayınlamamış ki.

BIOS'u güncellesende düzelmiyor ki ben güncelledim yok gene aynı anlamadım

BIOS'u güncellesende düzelmiyor ki ben güncelledim yok gene aynı anlamadım
Dün bende bir sürümle güncelledim kasma sorunu geçmedi. Toplam iki sürüm var zaten adamlar becerememiş. Beta BIOS diye bir şey. O şaşalı BIOS gitmiş 2000'lerden kalma saçma bir BIOS ekranı gelmiş. Üstüne de güncelleme yayınlanmamışlar zaten. Kesinlikle MSI'ın beceriksizliği.
Beni şaşırtan eski işlemciyi (1600) takıyorum kasma gidiyor 3600'ü takınca kasıyor. İşlemcide sorun var desem sistemin hiç açılmaması lazım ama baya oyun filan oynadım. Başka bir B350 anakartta denedim BIOS kasma sorunu olmamıştı.
Bu sorunla alakalı ne yabancı ne yerli kaynak var. Anakart değiştirmek dışında çözüm yok sanırım.

Bende X570 var vallah askeri ücretimin yarısı hiç değiştiremem böyle kullanıyorum PC acılıyor RAM'lar 3600'de calısıyor chipset fanı calısıyor daha 2 ay oldu alalı ürün 0 zaten aynen bende baktım böyle bir kaynak yok bilemiyorum bende nabayım garantiye gitti geldi işlemci bozuk dedim 2700X vardı 3700X yaptık böyle bir durum oldu işte anakartta bozuk değil herhalde bilmiyorumda gitse gelse garantiye dicekler bozuk değil

Eski işlemciyi takarsanız muhtemelen kasma düzelir. Anakart ilk takılan işlemciyle bütünleşiyor mu artık ne oluyor bilmiyorum. Bence BIOS sürümleri arasında git gel yapın. İlk yayınlanan sürümden başlayarak tüm BIOS sürümlerini teker teker deneyin. Onun dışında yapabileceğiniz bir şey yok. Servise durumu izah edecek şekilde yollarsanız anakartı yenisiyle değiştirme ihtimalleri var.

Yok ben yaptım düzelmiyor kardeşim ya bende mouse kasarak hareket ediyor sadece klavyede işlem yapabiliyorumda ama insanın canının sıkıyor işte 2 bin TL veriyorsun böyle böyle sıkıntılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…